KO JE CRNOGORKA KOJA TRAŽI OSTAVKU MUŽA I O KOJOJ BRUJI BALKAN: Draginja htela da bude PRVA PREDSEDNICA i tada je suprugu zadala NAJTEŽI UDARAC! (FOTO)
Foto: Youtube printscren

VEĆ UŠLA U ISTORIJU

KO JE CRNOGORKA KOJA TRAŽI OSTAVKU MUŽA I O KOJOJ BRUJI BALKAN: Draginja htela da bude PRVA PREDSEDNICA i tada je suprugu zadala NAJTEŽI UDARAC! (FOTO)

Crna Gora -

Crnogorska političarka Draginja Vuksanović Stanković potpisala je „Sporazum za budućnost" sa predstavnicima pokreta „Odupri se" koji svake subote organizuju proteste na ulicama Podgorice. I ne bi taj spisak bio nimalo neobičan da se na njemu ne nalazi tužilac Stanković, suprug poslanice Draginje Vuksanović Stanković koja svojim potpisom tako traži smenu svog muža.

“Moj suprug i ja međusobno se razumemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosledna”, istakla je Vuksanović-Stanković.

Međutim, ovo nije prvi put da ova političarka privlači pažnju javnosti.

foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

Ko je Draginja Vuksanović Stanković?

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore prva je žena koja se kandidovala na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Na glasanju 15. aprila 2018. godine, Vuksanović Stanković osvojila je 8,20 odsto glasova, što je bio trećeplasirani rezultat.

U prvom krugu, pobedio je Milo Đukanović.

U toj kampanji, na bilbordima i reklamama predstavljala se bez muževljevog prezimena.

Draginja Vuksanović Stanković završila je osnovnu i srednju školu u rodnom Baru, Pravni fakultet u Podgorici, magistraturu na Pravnom fakultetu u Beogradu, a doktorat ponovo u Podgorici.

Poslanica je Socijaldemokratske partije Crne Gore, gde je članica Predsedništva i Glavnog odbora.

Njena majka Milica bila je potpredsednica SDP-a, a nekada je i sama bila poslanica u Skupštini Crne Gore.

U braku sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem ima jednu ćerku.

Govori francuski i engleski jezik, a služi se italijanskim i španskim.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track