ZAPALJENA NATO ZASTAVA U PODGORICI: Performans Marka Milačića povodom 70 godina Alijanse na glavnom gradskom trgu! (VIDEO)
Foto: printscreen Vijesti.me

na jubilej

ZAPALJENA NATO ZASTAVA U PODGORICI: Performans Marka Milačića povodom 70 godina Alijanse na glavnom gradskom trgu! (VIDEO)

Crna Gora -

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić simbolično je zapalio NATO zastavu na Trgu nezavisnosti u Podgorici na dan kada Zapadna alijansa obeležava 70 godina od svog postojanja.

Na glavnom gradskom trgu tokom performansa su se čule sirene istovetne onima koje su se mogle čuti tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, dok su okupljeni nosili slike crnogorskih građana koji su stradali tokom agresije.

„Sedamdeset godina NATO su 70 godina ubijanja, 70 godina zastrašivanja i kidisanja na tuđe teritorije i resurse. Sedamdeset godina NATO su 70 godina, najkraće rečeno — zla“, naglasio je Milačić na pres-konferenciji.

„Videli smo kako bacaju bombe po Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji i drugim zemljama, dok su na 50 godina od NATO odlučili da nama u Crnoj Gori, ali i bratskoj Srbiji pokažu čari ’tomahavk‘ projektila. Upravo ovog dana prije 20 godina oni su ubijali našu decu. Tako su u NATO proslavili svoj pedeseti rođendan“, kazao je Milačić.

Kako je dodao, ovde su zbog toga sada slike ljudi, ali pre svega naše dece iz Crne Gore koje je NATO pobio.

Kurirs.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track