Najnovije vesti

DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE OCA ŠKALJARSKIH BOSOVA: Profesionalni ubica detaljno isplanirao zločin i danima pratio Vukotića, znao mu je svaku naviku i korak! (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

sačekuša u kotoru

DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE OCA ŠKALJARSKIH BOSOVA: Profesionalni ubica detaljno isplanirao zločin i danima pratio Vukotića, znao mu je svaku naviku i korak! (VIDEO)

Crna Gora

U Kotoru je sinoć ubijen Veselin Vesko Vukotić (69), otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana, aprema prvim informacijama policije ovo je delo profesionalnog ubice. 

Ubistvo Veselina Vukotića do te mere je dobro isplanirano da će policiji biti veoma teško da egzekutoru uđu u trag, prenose crnogorski mediji.

Za sada je poznato da je ubica na glavi imao kačket i saučesnika koji mu je pomogao posle ubistva. Uprava policije je saopštila sinoć da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali nije saopštila iz kog oružja je Vukotić usmrćen. Pobeda, pozivajući se na saznanja iz istrage, piše da je reč o automartskom oružju, a Dan da se radi o pištolju sa prigušivačem. Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica pratio Veska Vukotića i d aje dobro znao njegov enavike i kretanje.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove,  piše Pobeda.

Policija je odmah stigla na mesto ubistva i blokirala čitav grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Na više lokacija zaustavljana su sva vozila, i stvorile su se kilometarske kolone. Inspektori su izvodili sve osobe iz automobila, koje su detaljno pretresane, kao i vozila.

Njegovim ubistvom nastavljen je rat crnogorskih kriminalnih klanova, koji u crnogorskom podzemlju besni od kraja 2014. godine. U tom ratu ubijeno je oko 30 ljudi.

Ubijeni Vukotić se spominje i u  saopštenju Uprava policije, u kom se tvrdii da je u maju 2016. godine bio sa sinom u automobilu, kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, navodnog vođe suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

“Hitac nije pogodio T. Z. ni njeno vozilo već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini. Prilikom izvršenja ovog krivičnog dela sa J. V. se u vozilu nalazio njegov otac V. V., dok je sa oštećenom T. Z. u vozilu bila njena maloletna ćerka, čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost”, saopštili su tada iz policije.

Tamara Zvicer javno je optužila Vukotića da je u prisustvu svog oca pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantovao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji. 

Inače Jovan Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov brat Igor je u bekstvu.

Crnogorska policija sumnjiči ga i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara u Kotoru.

Njegov brat Igor je na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu grupu koja je planirala više likvidacija članova kavačkog klana, ali i policijskih funkcionera, bivših agenata tajne službe i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kurir.rs/Pobjeda/Dan/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...