Najnovije vesti

ADVOKAT O SLUČAJU DRŽAVNI UDAR: Presuda za terorizam je politički pamflet, ovo je popis laži!
Miroje Jovanović, Foto: Vijesti/Boris Pejović

"političko saopštenje braće đukanović"

ADVOKAT O SLUČAJU DRŽAVNI UDAR: Presuda za terorizam je politički pamflet, ovo je popis laži!

Crna Gora

Presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori politički je pamflet, izjavio je danas advokat optuženih Miroje Jovanović i najavio žalbu nadležnim instancama.

Jovanović, koji je u tom procesu branilac Andrije Mandića, Mihaila Čađenoviča i Branke Milić, kaže da "ovo nije presuda, već političko saopštenje braće Đukanović, njihova poruka Rusiji, srpskom narodu i liderima Demokratskog fronta (DF)".

"Ovo čemu sam danas delimično prisustvovao, nije izricanje presude nego političkog pamfleta", rekao je Jovanović novinarima ispred Višeg suda.

Andrija Mandić
Andrija Mandićfoto: Printscreen

On je kazao da će podneti žalbu kada dobiju to "političko saopštenje koje će neki nazvati presuda".

"Ali ustvari to će više biti popis postupaka, popis laži. Nemam nikakvu dilemu da je sud koji će odlučivati o žalbama na fonu na kome je Viši sud u Podgorici", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ono što može i mora biti podstrek odbrani to je da se, kako kaže, "jedan režim koji se raspada drznuo da 9. maja osudi državu koja je toga dana oslobodila Evropu".

Mandić, Knežević i Čađenović
Mandić, Knežević i Čađenovićfoto: Vijesti/Savo Prelević

Jovanović je kazao da pritvor Andriji Mandiću i Milanu Kneževići nije određen, a i da jeste on bi im savetovao da ne idu. Rekao je i da se veruje "psihičkom bolesniku", a da se lažno citira ključni dokument Rusije.

"Više desetina puta sud poklanja poverenje čoveku koji je veštačen kao neuropshijatriski bolesnik. Kao advokat prezirem svako slovo koje je danas pročitano", istakao je Jovanović.

On je kazao da je dokument Rusije, koji pokazuje da Saša Sinđelić nije ušao u Moskvu lažno citiran.

"Tamo je vrlo precizno navedeno da nije prešao graničnu ni carinsku liniju i da je iz zone tranzita vraćen u Beograd. To je sud prećutao", tvrdi advokat.

On je rekao da onog momenta kada neko ko bi trebalo da bude sudija, zanemari psihijatrisko i psihološko veštačenje jednog čoveka, već mu veruje, a taj čovek je, kako navodi, hladnokrvo s leđa ubio drugog čoveka i zato je osuđen i bio u bekstvu. To je nastavak priče o sakrivanju identita Saše Sinđelića, koji je, kako je podsetio, na samom kraju postupak, o čemu je svedočila i regionalna javnost, rekao kako je i zašto lagao na sudu.

Jovanović je rekao i da mu je čast što je branilac Mandića, Mihaila Čađenovića i Branke Milić.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Vijesti/Boris Pejović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...