Najnovije vesti

OTAC JE PROČITAO PORUKE NA ĆERKINOM TELEFONU I ZALEDIO SE: Maloletnicu (12) silovali, zlostavljali, ucenjivali, PUCALI joj pored glave i sve snimali! Celo Berane u šoku
Foto: Shutterstock

monstruozno!

OTAC JE PROČITAO PORUKE NA ĆERKINOM TELEFONU I ZALEDIO SE: Maloletnicu (12) silovali, zlostavljali, ucenjivali, PUCALI joj pored glave i sve snimali! Celo Berane u šoku

Crna Gora

Trojica dečaka uzrasta od 14 do 16 godina protiv kojih je podignuta optužnica zbog sumnje da su više meseci sa još dva druga (mlađi od 14 godina) zlostavljali 12-godišnju devojčicu u Beranama, najpre su nesrećno dete silovali i sve to snimili, a onda su je ucenjivali video-snimcima tražeći od nje da im donosi novac i zlato koje su kasnije preprodavali. Protiv maloletnika juče su podignute optužnice.

Ovaj šokantan slučaj koji je potresao Crnu Goru, izašao je na videlo kada je otac devojčice pročitao jezivu poruku u njenom telefonu, a potom otišao da se razračuna sa roditeljima dečaka.

U martu ove godine, otac zlostavljane devojčice ispričao je da je nekoliko meseci ranije čuo zvuk poruke na telefonu kćerke koja je bila odsutna. Kada je pročitao SMS koji je dobila - zaledio se. Dvojica braće poslali su joj poruku punu vulgarnosti.

foto: Stock

- Pošao sam do njihovog oca, koji je obećao da se to neće ponoviti - kazao je otac nešto ranije ove godine za Večernje novosti, dodajući da je, nedugo posle toga, njegova supruga dobila šokantan poziv iz škole.

- Supruga je obaveštena da je naša devojčica u školu donela neko zlato i predala jednom od braće. Rekla nam je da je njih dvojica i još neki učenici pritiskaju da im donosi novac i nakit. Ponovo sam obavestio njihovog oca, koji je potom svoja dva sina doveo u moju kuću, kao i njihovog druga. Počela je priča i drug je progovorio - ispričao je očajni otac, prepričavajući reči dečaka koji je priznao da su je tukli, uzimali novac i nakit ispred škole, ali u školi zaklonjeni vratima da ih kamera ne bi snimila:

foto: Profimedia

- Da su joj pucali pištoljem pored glave, jedan od braće je potvrdio, a drugi je negirao. Smejao se drsko i govorio mi: "Pronađi čaure. Daj mi dokaze." Uzdržao sam se da ih ne pretučem. Nisam ni slutio da su je seksualno zlostavljali. Vrebali su četvrtak kada sama ide kući, par stotina metara vazdušne linije udaljenoj od škole. Odvlačili su je u nedovršeni hotel i zlostavljali. To nam je ispričala tek kada sam ja otišao u školu i potrežio te učenike, posle čega je došlo do incidenta - kazao je prestravljeni čovek.

Ginekološki pregled ih zaprepastio

Posle burnog reagovanja oca pred zgradom škole, koji je tražio ostale aktere zlostavljanja deteta, došla je policija i svi su privedeni.

- Posle davanja izjave, policija me je nekoliko puta pozivala u toku dana. Zahtevali su da devojčicu povedemo na pregled kod ginekologa. Nisam to želeo, ali, na njihovo insistiranje, pristao sam jer mi je sve postalo sumnjivo. E, majko moja... Dete je doživelo šok, lekari su bili zgranuti. Potom nam je sve ispričala. Videli ste je pred kućom. Je li moguće da na to dete neko nasrne krvnički? - priča otac novinarima koji su u martu posetili dom unesrećene porodice.

Dečaci u specijalnoj ustanovi

Dečaci koji su, sumnja se, glavni akteri ove priče trenutno se nalaze u specijalnoj ustanovi Centar "Ljubović" gde ih je sutkinja za maloletnike Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila i gde mogu ostati do okončanja postupka.

Centar "Ljubović" je ustanova socijalne i dečje zaštite u Crnoj Gori, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa, dece sa problemima u ponašanju.

(Kurir.rs / Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...