Najnovije vesti

MALI ĐORĐE (13) SKOČIO U REKU I SPASAO DRUGA SIGURNE SMRTI: Poslednjim atomima snage sam ga izvukao, a onda sam mu pritiskao grudi da izbaci vodu, to sam video u filmovima
Foto: Facebook/Printscreen

heroj

MALI ĐORĐE (13) SKOČIO U REKU I SPASAO DRUGA SIGURNE SMRTI: Poslednjim atomima snage sam ga izvukao, a onda sam mu pritiskao grudi da izbaci vodu, to sam video u filmovima

Crna Gora

Đorđe Stojović (13) iz Martinića, kod Danilovgrada, spasao je druga od sigurne smrti kada ga je izvukao iz nabujale Zete. O njegovom plemenitom podvigu, sasvim zasluženo, danima bruji čitav region.

Naime, Đorđe se prošle nedelje, sa godinu dana mlađim M. D. i njegovom sestrom spustio na obalu Zete, a dečja igra zamalo da se pretvori u jezivu tragediju.

Kako je ispričao Đorđe, on se prvi odvažio da se sajlom, koju kupači koriste kako bi se prebacili sa jedne na drugu obalu, ili skoče u vodu, pređe na drugu stranu reke. Isto je zatim poželeo i M. D., iako je neplivač.

"Po povratku ka obali, M. D. je dotakao nogama vodu i sajla se zaustavila, a kako su mu ruke bile klizave od znoja, skliznuo je sa sajle i pao u vodu. Pošto ne zna da pliva, panično je pokušavao na sve načine da se održi na površini, ali je brzo počeo da se davi", prisetio se hrabri dečak.

Tako je Đorđe našao štap koji je pokušao da dobaci M. D. i povuče ga ka obali, ali uzalud. Đorđe više nije hteo da čeka, već se bacio u vodu da ga spase. Đorđe je i u tim trenucima o svemu mislio, pa je prethodno skinuo majicu, kako ga drug u pokušaju da ispliva, ne bi povukao za nju i obojica ne bi završila pod vodom.

"U trenutku kada sam doplivao do njega, on se već onesvestio. Uhvatio sam ga ispod pazuha i poslednjim atomom snage izvukao na obalu. Tada sam, onako kako sam to gledao na filmovima, počeo da mu pritiskam grudi kako bi izbacio vodu i počeo da diše", priča Đorđe.

Na svu sreću, plan mu je uspeo, pa je Đorđe otrčao da potraži pomoć. Uprkos svemu, ostao je priseban i bosonog i bez majice otrčao do najbliže kuće.

"Bio sam i dalje uplašen i počeo sam da plačem. Ali M. D. će biti dobro, to je najvažnije. Još je u bolnici, ali očekujemo da uskoro izađe", kazao je Đorđe.

Mladi heroj plašio se i reakcije roditelja, jer su se do Zete spustili bez njihovog pristanka.

Kako kaže, malo su vikali na njega, jer su i oni bili preplašeni...

"Sada je najvažnije da je M. D. dobro, iako smo svi, zajedno sa tom porodicom prošli kroz veliki stres i traumu. Sreća u nesreći je što je M. D. izgubio svest, jer da je moj sin odmah zaplivao i pokušao da ga izvuče, ishod bi bio mnogo gori. Sve vreme pokušavam, ali ne mogu da se otrgnem od tih misli", kazao je za Novosti Đorđev otac Radovan, ističući istovremeno ponos što je njegov sin reagovao na pravi način.

Kurir.rs/Večernje novosti Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...