Najnovije vesti

CRNOGORSKA SAVETNICA SUSPENDOVANA NAKON PLJUVANJA SRBA: Skraćen joj mandat, u toku disciplinski postupak a preti joj otkaz
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

suspenzija

CRNOGORSKA SAVETNICA SUSPENDOVANA NAKON PLJUVANJA SRBA: Skraćen joj mandat, u toku disciplinski postupak a preti joj otkaz

Crna Gora

Prvoj savetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević juče je skraćen mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Zbog stavova i Fejsbuk komentara na svom profilu protiv nje je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak, nakon što je vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

 

"Doneta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka", rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. Njen istup tretira se kao teška povreda radne obaveze i sankcija može biti otkaz.

 

Sve je počelo kada se ona na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

 

Ministarstvo se ogradilo od istupa svoje službenice, navodeći da su njeni “stavovi i komentari izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima i da ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore”.

 

(Kurir.rs/Vijesti.me/Foto: Facebook / Mirna Nikčević)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...