POSLEDNJI OPROŠTAJ: Hiljade građana odale poštu Momiru Bulatoviću, delegaciju Srbije predvodi Vulin
Foto: Prinscreen YouTube/Vijesti.me

SAHRANA U 15 SATI

POSLEDNJI OPROŠTAJ: Hiljade građana odale poštu Momiru Bulatoviću, delegaciju Srbije predvodi Vulin

Crna Gora -

Na gradskom groblju "Čepurci" u Podgorici više hiljada ljudi jutros je izjavio saučešće porodici Momira Bulatovića, bivšeg predsednika Crne Gore i premijera Vlade SR Jugoslavije.

Građani su pristizali iz svih krajeva Crne Gore i Srbije. Poslednju poštu Bulatoviću su odali i Nikola Šainović, bivši potpredsednik vlade SR Jugoslavije, potpredsednik SPS-a Predrag Marković, advokat Zdenko Tomanović, brojni politički predstavnici Crne Gore.

Na čelu srpske delegacije stigao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, a u njegovoj pratnji je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

foto: Dragana Udovičić

Aleksandar Vulin

Sa gradskog groblja povorka je u podne krenula ka selu Raće u Kučima, gde će Bulatović u 15 časova biti sahranjen na porodičnom groblju.

Andrija Mandić govorio je ispred kapele na pogoričkom groblju.

foto: Zorana Jevtić

Andrija Mandić

"Moram da se oprostim od državnika, brata i prijatelja. Ono što će istorija morati da prizna je državno rukovodstvo u kome je bio Momir, prvo pružilo otpor okupaciji Balkana i bankarskom fašizmu. Na žalost, Momir neće dočekati slobodu koja dolazi u Evropu i svet, a za koju se borio."

Komemoracija povodom smrti prvog izabranog predsednika Crne Gore i bivšeg predsednika Savezne vlade SR Jugoslavije Momira Bulatovića održana je u Srpskoj kući u Podgorici.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track