I POLITIČKI SABORCI I KOMŠIJE: Filip Vujanović došao da oda poštu Momiru, a svi se pitaju hoće li doći i Milo (FOTO)
Foto: Kurir

poslednji oproštaj

I POLITIČKI SABORCI I KOMŠIJE: Filip Vujanović došao da oda poštu Momiru, a svi se pitaju hoće li doći i Milo (FOTO)

Crna Gora -

Filip Vujanović, nekadašnji predsednik i premijer Crne Gore došao je da oda poslednju poštu Momiru Bulatoviću.

Međutim, svi se pitaju da li će na sahranu doći i Milo Đukanović, Momirov nekadašnji politički saborac sa kojim se u jednom momentu razišao, ali su ostali da žive čak u istom ulazu.

Razlog njihovog sukoba se nalazio u ogromnoj razlici u poimanju realnosti i budućnosti Crne Gore, odnosno kako se tada politčikom jezikom govorilo "Momir je za Jugoslaviju, a Milo je protiv Jugoslavije".

Bulatović je jednom prilikom u intervjuu 2016. godine otkrio i kako su izgledali komšijski susreti sa Đukanovićem.

foto: Printscreen Youtube

"Nećemo valjda oči jedan drugome da vadimo!? Mada kada dolaze gosti kod mene, često ih legitimiše policija jer ulaze u zgradu u kojoj živi premijer. Živim kao penzioner i uživam. Imam nacionalnu penziju. Vozim bicikl, a funkcionišem na relaciji Podgorica - Beograd - ispričao je tada za Blic prisetivši se kako je to izgledalo kada je sa tridesetak i nešto postao predsednik Crne Gore...

Momir je bio blizak saradnik Slobodana Miloševića i zbog toga se nije kajao...

"Ja sam bio i ostao "ludi Crnogorac". Moj moralni kod mi ne dozvoljava da okrenem leđa saradnicima. Pa, meni su davali dva miliona dolara da špijuniram Mila Đukanovića, pa nisam pristao!", otkrio je tada Bulatović.

Bulatović je bio prvi demokratski izabrani predsednik Crne Gore, a bio je i na funkciji saveznog premijera SRJ. Zalagao se za zajedništvo Srbije i Crne Gore, a iz politike se povukao 2001. Živeo je u Beogradu, ali je izbegavao pojavljivanje u javnosti. Poslednji put je viđen na komemoraciji Miri Marković u aprilu.

(Kurir.rs, Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track