Najnovije vesti

MILAČIĆ DOŠAO U PRAVOSLAVNU CRKVU U SVAČU, PA POSLAO MOĆNU PORUKU: Džaba mašete zastavama OVK i Albanije! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Facebook/Sputnjik Srbija

jasna poruka

MILAČIĆ DOŠAO U PRAVOSLAVNU CRKVU U SVAČU, PA POSLAO MOĆNU PORUKU: Džaba mašete zastavama OVK i Albanije! (VIDEO)

Crna Gora

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je građanima Crne Gore čestitku povodom Dana državnosti, ali i Trinaestojulskog ustanka, porukom snimljenom ispred Crkve Svetog Jovana, koja je u poslednjem periodu u žiži javnosti, zbog toga što su albanski političari u Ulcinju zabranili služenje službe pravoslavnom sveštenstvu i vernicima.

Milačić se javnosti obratio iz Svača kod Ulcinja sledećim rečima: "Želim da vam čestitam dan Trinaestojulskog ustanka, Dan državnosti i Petrovdan, baš odavde iz Svača kod Ulcinja".

 

Milačić navodi da se odlučio da baš odatle čestita praznik, iz razloga što su pored ove hrišćanske svetinje albanske partije, zajedno sa crnogorskom policijom, zabranile održavanje Liturgije pravoslavnom sveštenstvu i vernicima, a onda se, nedugo nakon toga, grupa "velikoalbanskih" ekstremista pojavila, u sred Crne Gore, sa zastavama Albanije i okačila ih na zidine ove drevne hrišćanske bogomolje, Crkve Svetog Jovana.

"Zbog čega smo ovdje danas? Zbog toga što se državnost Crne Gore, njen teritorijalni integritet, ali i njena duša danas brani u Svaču, više nego igde drugo. Videli smo i ovde, ali i u Tuzima, da crnogorska vlast i njeni koalicioni partneri iz manjinskih partija, zaklinjući se u državu Crnu Goru, rade protiv njenih interesa, stvarajući pred očima svih nas Veliku Albaniju na delovima Crne Gore", rekao je lider Prave Crne Gore i poručio:

 

"Džaba mašete zastavama OVK i Albanije i svojatate crnogorske teritorijale. Ovo je bilo i biće Crna Gora, a tebe Đukanoviću neka je stid i sramota što zarad ličnih privilegija i straha rasprodaješ zemlju za koju su se i tvoji preci borili i krv prolivali. Neka nam je srećan trinaestojulski ustanak i Dan državnosti Crne Gore!"

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen: Facebook/Sputnjik Srbija

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...