Najnovije vesti

PROFESORKA PLAGIJATORKA MORA NA SUD ČASTI: Uzela studentu rad i objavila ga u stručnom časopisu kao svoj
Foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

pokrenut postupak utvrđivanja integriteta

PROFESORKA PLAGIJATORKA MORA NA SUD ČASTI: Uzela studentu rad i objavila ga u stručnom časopisu kao svoj

Crna Gora

Veće Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore odlučilo je da pokrene postupak utvrđivanja akademskog integriteta vanredne profesorke, Bojane Lakićević Đuranović, jer je krajem 2018. godine specijalistički rad svog studenta, Đorđija Drinčića, objavila u beogradskom časopisu “Pravni život” kao svoj naučni rad.

To znači da će Pravni fakultet dostupnu dokumentaciju na dalje postupanje proslediti Sudu časti Univerziteta Crne Gore.

Prema potvrđenim informacijama, elektronska sednica Pravnog fakulteta, po hitnom postupku, zakazana je u četvrtak, a članovi Veća (njih 30, svi sa pravom glasa) imali su mogućnost da se o Đuranovićevoj izjasne do petka u podne.

foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

Čak 24 člana Veća glasala su da se ispita akademski integritet te vanredne profesorke, odnosno, da li se ogrešila o profesionalnu etiku, objavljujuci tuđi rad pod svojim imenom.

foto: Printscreen/Vijesti.me

Tako će Veće proslediti dokumentaciju, uključujući i analizu Centra za građansko obrazovanje (CGO), Sudu časti, koji će odlučivati u skladu sa Etičkim kodeksom UCG–a iz 2015.

Pravnik Đorđije Drinčić u junu 2018. odbranio je svoj specijalistički rad “Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primeni prava EU”, a Đuranovićeva ga je, pola godine kasnije, objavila u “Pravnom životu” pod svojim imenom i nazivom “Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju i primeni prava EU - primeri iz prakse”.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me/Vesko Belojević

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...