SRBI VIŠE NISU NAJBROJNIJI GOSTI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Evo ko nas je skinuo sa trona, i ko nam ugrožava sadašnju poziciju
Foto: Profimedia

analitika

SRBI VIŠE NISU NAJBROJNIJI GOSTI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Evo ko nas je skinuo sa trona, i ko nam ugrožava sadašnju poziciju

Crna Gora -

Srbi više nisu najbrojniji gosti u crnogorskim hotelima, podaci su lokalnih turističkih organizacija, prema kojima je najviše gostiju ima iz Nemačke, a slede oni iz Srbije, Albanije i Rusije.

U Crnoj Gori boravi skoro 140.000 turista, što je za devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, prenosi portal B92.net.

Portparol Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Nina Vukčević rekla je da se od početka godine beleži konstantan rast broja turista.

Crnu Goru je tokom prva četiri meseca u svim vidovima smeštaja posetilo skoro 300.000 turista, što je za 37 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Vukčević je dodala da su oni ostvarili gotovo 1,1 miliona noćenja, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima o hotelskom smeštaju, za prvih pet meseci tekuće godine u hotelima je boravilo oko 343.000 turista, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"Oni su ostvarili oko 864.000 noćenja, odnosno 19 odsto više u odnosu na prošlu godinu" navela je Vukčević.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track