NARKO-BOSOVI KOJI SU VOJNIM BRODOM ŠVERCOVALI KOKAIN I DALJE U BEKSTVU: Za Dejanom Rovčaninom, saradnikom Darka Šarića  raspisana crvena Interpolova poternica (VIDEO)!
Foto: Youtube/Printscreen

sramota

NARKO-BOSOVI KOJI SU VOJNIM BRODOM ŠVERCOVALI KOKAIN I DALJE U BEKSTVU: Za Dejanom Rovčaninom, saradnikom Darka Šarića raspisana crvena Interpolova poternica (VIDEO)!

Crna Gora -

Crvena Interpolova poternica raspisana je za Nikšićaninom Dejanom Rovčaninom koga Specijalno tužilaštvo tereti da je bio jedan od organizatora pokušaja šverca 60 kilograma kokaina vojnim brodom Jadran, a kao jedan od vođa kriminalne grupe označen je i državljanin Srbije Vladimir Račić, koji je nedostupan crnogorskim vlastima.

To piše podgorička Pobjeda i podseća da su vojna policija i Specijalni policijski tim, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, sprečili slanje kokaina vrednog više miliona evra i 19. aprila uhapsili deo organizovane kriminalne grupe, prenosi CdM.

Na spisku osumnjičenih našli su se podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivčanin Radomir Ostojić i stariji vodnik Miloš Kulić koji je odlučio da istražiteljima ispriča svoja saznanja i kome je nakon toga dodeljen status svedoka saradnika.

Prikupljeni dokazi razotkrivaju da su Rovčanin i Račić tokom 2018. godine na teritoriji Crne Gore i drugih država organizovali kriminalnu organizaciju i da su lično i preko drugih pripadnika vrbovali više osoba koje su prihvatile članstvo radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Kako se sumnja, zadaci Račića i Rovčanina bili su da daju uputstva i naredbe saradnicima, izvršavaju krivična dela, vrbuju članove, obezbeđuju vozila za izvršenje krivičnih dela i nabavljaju kriptovane mobilne telefone, drogu, oružje i municiju.

Prema navodima iz istrage, podoficir Radenović i vodnik Kulić bili su zaduženi za preuzimanje 56 paketa sa 60 kilograma kokaina. Pošiljku sa drogom su, kako se osnovano sumnja, preuzeli dva dana pre hapšenja i iste večeri utovarili na brod Jadran.

Oni su 17. aprila po nalogu Račića iz vozila, koje je bilo parkirano ispred jednog lokala u Tivtu, preuzeli pet ranaca u kojima se nalazila droga i veća količina vatrenog oružja, a zatim su tovar smestili u drugi automobil, vlasništvo Radenovićeve bivše supruge.

Sledeći kriminalni plan, osumnjičeni Radenović i Kulić su tim vozilom došli do školskog broda Jadran na kome su službovali kao vojna lica. Radenović je tri ranca sa kokainom spakovao u dve vojne torbe koje je potom uneo na Jadran.

Rance sa drogom Radenović je, kako se sumnja, smestio u spavaonicu broda ispod svog kreveta i u jednom od vojničkih ormarića, a nakon toga ponovo je otišao do vozila odakle je uzeo još dva ranca sa kokainom i sakrio ih u vojničke ormariće zajedno sa dva pištolja izbrisanih serijskih brojeva i 52 komada municije.

Prema nalogu Račića, Radenović je ovu drogu trebalo da preda za sada neidentifikovanim članovima ove organizacije u Turskoj, nakon što bi jedrenjak uplovio u luku Istanbul, a članovi organizcije u Turskoj trebalo je da preuzmu kokain i plate istom količinom heroina koji je Radenović trebalo na isti način da vrati u Crnu Goru.

Dejan Rovčanin i Vladimir Račić imaju dosje i osuđivani su zbog šverca droge.

Račić važi za jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track