Najnovije vesti

UŽAS U BEČIĆIMA! FEKALIJE PLIVAJU STAZOM, POTOCI SE SLIVAJU NA PLAŽU: Oko 1.500 gostiju obližnjeg hotela ne izlazi napolje zbog NESNOSNOG MIRISA!
Foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

istraga u toku

UŽAS U BEČIĆIMA! FEKALIJE PLIVAJU STAZOM, POTOCI SE SLIVAJU NA PLAŽU: Oko 1.500 gostiju obližnjeg hotela ne izlazi napolje zbog NESNOSNOG MIRISA!

Crna Gora

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu, pišu Vijesti.

foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro”, kazao je on.

foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

“Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos”, kazao je Đogo.

foto: Vijesti.me/ Vuk Lajović

Uprava hotela kazala je Vijestima da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Oni su najavili sa ce podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

Kurir.rs/Vijesti/Vuk Lajović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...