CRNOGORCI ĆE IMATI PRAVO NA NAKNADU ZBOG NESTANKA STRUJE: Dobiće odštetu u visini od 20 do 200 evra!
Foto: Shutterstock

primena odluke kreće od avgusta

CRNOGORCI ĆE IMATI PRAVO NA NAKNADU ZBOG NESTANKA STRUJE: Dobiće odštetu u visini od 20 do 200 evra!

Crna Gora -

U Crnoj Gori će od 1. avgusta potrošači električne energije imati pravo na odštetu u visini od 20 do 200 evra u slučaju nestanka struje.

"Početak primene finansijskih nadoknada koje će sledovati kupcima električne energije u slučaju nestanka struje, predviđen je za avgust i tada počinjemo sa primenom pravila koja su već na našem sajtu", izjavio je predsednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetku RAE, Branislav Prelević, piše portal Cdme.me.

On je precizirao da će odšteta iznositi od 20 do 200 evra, u zavisnosti od stepena ugroženosti i naponskog nivoa na kojem se potrošač nalazi. Utvrđeni Pravilnik sadrži kriterijume za kvalitet usluge prenosnog i distributivnog sistema, kao i snabdevača.

foto: Profimedia

"Definiše se maksimalno trajanje prekida isporuke električne energije, rok za najavu planiranog prekida, rok za izdavanje saglasnosti za ponovno priključenje, obilazak mernog mesta i minimum standarda odstupanja od napona", rekao je Prelević.

RAE je, kako je podsetio, ispunila zakonsku obavezu i 2017. donela Pravila o minimumu kvaliteta snabdevanja električnom energijom.

On je u parlamentu predstavio Finansijski izveštaj sa izveštajem o radu RAE za prošlu godinu i saopštio da su prihodi Agencije u prošloj godini za 101 hiljadu evra veći od planiranih, dok su troškovi niži za oko 256.000 evra, prenosi portal Cdm.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track