NOVO ZANIMANJE: Crna Gora dobija poreske savetnike
Foto: Profimedia

NAJAVA

NOVO ZANIMANJE: Crna Gora dobija poreske savetnike

Crna Gora -

PODGORICA - Poreski savetnik uskoro će početi da funkcioniše kao nezavisno i samostalno zanimanje, a njihov posao biće da pružaju savete poreskim i carinskim obveznicima, najavila je generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem Crne Gore Biljana Peranović.

Ona je ocenila da će time biti omogućeno da poreskim obveznicima bude pružena kvalitetnija usluga u oblasti poreskih i carinskih propisa, s obzirom na to da to da takve usluge sada pružaju knjigovodstvene agencije.

Peranovićeva ističe da će uvođenjem poreskih savetnika biti stvoren bolji poslovni ambijent i dobra infrastruktura i dodaje da Ministarstvo finansija trenutno priprema podzakonske akte kojim će se definisati način sticanja licenci poreskog savetnika.

"Posle dobijanja prvih deset licenci, poreski savetnici moći će da osnuju svoju komoru, a do tada će poslove komore obavljati Ministarstvo finansija", rekla je ona.

Da bi neko postao poreski savetnik potrebno je da ima najmanje pet godina radnog iskustva na izradi ili primeni poreskih ili računovodstvenih propisa.

Kad dobiju licencu, poreski savetnici će biti u obavezi da u naredne dve godine polože ispit.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track