Najnovije vesti

AMFILOHIJE OČITAO BUKVICU CRNOGORSKOM MINISTRU KULTURE: Bogdanović je zalutao u kulturu, a tužba zbog koncerta Za naše Kosovo i Metohiju je SVEDOČANSTVO NERAZUMLJA I NEKULTURA NAJGORE VRSTE! Ko je takvog čoveka postavio na to mesto (VIDEO)
Foto: printscreen YT/NOVI TV

strasti se ne stišavaju

AMFILOHIJE OČITAO BUKVICU CRNOGORSKOM MINISTRU KULTURE: Bogdanović je zalutao u kulturu, a tužba zbog koncerta Za naše Kosovo i Metohiju je SVEDOČANSTVO NERAZUMLJA I NEKULTURA NAJGORE VRSTE! Ko je takvog čoveka postavio na to mesto (VIDEO)

Crna Gora

PODGORICA - Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je najavljena krivična prijava ministra kulture Crne Gore, Aleksandra Bogdanovića, zbog koncerta održanog u Herceg Novom, "svedočanstvo nerazumlja". On je dodao da to nije kultura, nego njeno poricanje i "nekultura najgore vrste".

"To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti,  za to je dokaz i njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čoveka i postavio na to mesto", rekao je mitropolit za hercegnovsku televiziju "Novi".

Na manifestaciji "Trg od ćirilice" u Herceg Novom, tokom koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" Georgiev je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija". Povodom zastave na koncertu održanom u okviru humanitarne manifestacije, koja je ministru Bogdanoviću takođe sporna, mitropolit Amfilohije kaže da je to crkvena zastava, a trobojka je, kaže, i zastava kralja Nikole Petrovića.

"Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore, ne spada u normalne stvari. Pesmu 'Tamo daleko' peva cela Evropa. Biti protiv te pesme u Crnoj Gori, i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora. To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna Gora, to je Montenegro", ocenio je mitropolit.

Udruženje Crnogorski pokret podnelo je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pevača Vlada Georgijeva.

Crnogorski pokret navodi da je prijavu podneo zbog krivičnih dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, i krivičnoga dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

Mitropolija je saopštila da je to samo jedna u nizu prijava koju protiv njih podnosi taj pokret, a koja, kako smatra, nema pravnu težinu. Podnošenje krivične prijave je najavilo i Ministarstvo kulture Crne Gore.

Kurir.rs/Tanjug

Foto YT/NOVI TV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...