Najnovije vesti

NOVI DETALJI LIKVIDACIJE NIKŠIĆANINA: Ubica se predstavio svima, pa ubio čoveka i to zbog NAGRADE! (VIDEO)
Prizor sa uviđaja, Foto: Vijesti.me

nisu se odranije poznavali

NOVI DETALJI LIKVIDACIJE NIKŠIĆANINA: Ubica se predstavio svima, pa ubio čoveka i to zbog NAGRADE! (VIDEO)

Crna Gora

Nikšićanin Vuk Lalatović, koji je 1. avgusta usmrtio sugrađanina Ranka Vuletića (56), nije ga poznavao, već ga je ubio iz koristoljublja - zbog nagrade koju mu je obećala zasad nepoznata osoba.

Lalatović je tog dana pozvao Vuletića da prošetaju i porazgovaraju. Vuletić je na to pristao, da bi se samo par trenutaka kasnije začuli hici.


Lalatović se, inače, posle hapšenja branio ćutanjem, ali je zločin priznao policajcu koji ga je uhapsio i o tome sačinio službenu belešku.

Nikšićkoj policiji očevidac Ratko Višnjić ispričao je i kako je došlo do kobnog susreta.

Ranko Vuletić odranije poznat policiji, baš kao i njegov ubica
Ranko Vuletić odranije poznat policiji, baš kao i njegov ubica foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Navodno, Lalatović je prethodnu noć u njegovom lokalu tražio Vuletića i tada mu se predstavio i ostavio svoj broj telefona, objašnjavajući da moraju da se vide.

 

"Sledećeg dana su se čuli telefonom i dogovorili da se nađu. Prilikom susreta Lalatović se predstavio i tražio da se njih dvojica izdvoje i porazgovaraju. Ubrzo nakon što su se izdvojili, čuli su se pucnji", stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

 

Iz iskaza svedoka Blagoja Burića, kome je jedan od ispaljenih projektila prošao pored noge, naslućuje se da je Lalatović imao pomagače. On je policajcima objasnio da se nalazio nekoliko metara udaljen od Lalatovića i Vuletića i da je neposredno pre ispaljivanja projektila čuo da je neko rekao: „Sad!“.


Inače, obojica aktera ovog tragičnog događaja su odranije poznata policiji. Vuletić je bio osuđen na 11 meseci zatvora zbog bacanja bombe u blizini lokala "Tani", u vlasništvu Nikšićanina Ranka Radulovića, u junu 2015. godine. Iako tada niko nije stradao, pričinjena je šteta na većem broju automobila parkiranih prekoputa kafića.

 

Takođe, protiv njega se pred Višim sudom vodio postupak zbog pljačke nikšićke zlatare "Rej gold", 2012.

 

Lalatović je, kako piše u spisima Tužilaštva, "povratnik" koji je bio osuđivan zbog razbojništva.

 

Kurir.rs/Vijesti.me
Foto: Vijesti.me

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...