Najnovije vesti

DVADESETORO ALBANACA MALTRETIRA MONAHINJE U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU: Iživljavaju se danima i tvrde da je svetinja njihova
Foto: Prinrscreen, Duhovnici

manastir iz 15. veka

DVADESETORO ALBANACA MALTRETIRA MONAHINJE U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU: Iživljavaju se danima i tvrde da je svetinja njihova

Crna Gora

Prema informacijama do kojih je od lokalnih meštana, proteklih dana zaista je bilo nekoliko učestalih i veoma neprijatnih incidenata u blizini manastira Beške na Skadarskom jezeru.

 

Naime, grupa od dvadesetak Albanaca iz obližnjeg sela Murići nekoliko dana je dolazila u manastir Bešku i provocirala i uznemiravala monahinje, tvrdeći da je to njihovo.

 

Zbog svega, prema svedočenju meštana, bila je i angažovana crnogorska policija, koja i dalje povremeno patrolira u blizini manastira. Takođe, došlo je i do okupljanja i samoorganizovanja lokalnih pravoslavaca koji su želeli da zaštite manastir.

 

 

Ovim su potvrđeni i navodi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je pre tri dana za TV Novi prvi put javno saopštio da je u Beški došlo do incidenata, a interesantan je detalj da se o ovome u crnogorskoj javnosti gotovo ne zna ništa.

 

Podsetimo, u pitanju je ženski manastir iz 15. veka, zadužbina Đurađa Balšića i Jelene Balšić, ćerke kneza Lazara i kneginje Milice, koja je i sahranjena u Beški, a koju je pravoslavna crkva proglasila za svetiteljku.

foto: Prinrscreen, Duhovnici

 

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...