Najnovije vesti

ALBANSKI PREDSEDNIK PORUČIO CRNOGORCIMA: Bez Albanaca nema evroatlantske budućnosti Crne Gore
Foto: EPA / Malton Dibra

PORUKA

ALBANSKI PREDSEDNIK PORUČIO CRNOGORCIMA: Bez Albanaca nema evroatlantske budućnosti Crne Gore

Crna Gora

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se danas u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.

Albanci u Crnoj Gori i dalje će biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti ovog prijateljskog i važnog partnera za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je nakon razgovora Mete i Đelošaja.

 

Meta je, kako se navodi, Đelošaju poželeo uspeh na poziciji predsednika opštine Tuzi, koju čini većinsko albansko stanovništvo.

 

On je, kako je prenela prištinska Koha, naglasio da pobeda Đelošaja na poslednjim lokalnim izborima u toj opštini, nije samo prilika za unapređenje lokalne vlasti, već i za pokazivanje liderskih veština Albanaca kroz saradnju i suživot s Crnogorcima i sa svim ostalim etničkim grupama.

 

Šef albanske države pohvalio je izvanredne tradicionalne odnose Albanije i Crne Gore kao uzor za celi region izrazio uverenje da će Albanci u Crnoj Gori i dalje biti ključni faktor ievroatlantske i evropske budućnosti te, kako je naveo, prijateljske zemlje i važan partner za mir i stabilnost u regionu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA / Malton Dibra)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...