Najnovije vesti

KUMU DUŠKA KNEŽEVIĆA ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Advokat kaže da je ta odluka nezakonita, a evo za koja dela ga sumnjiče crnogorske vlasti!
Foto: Vijesti/Filip Roganović

priveden je u sredu

KUMU DUŠKA KNEŽEVIĆA ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Advokat kaže da je ta odluka nezakonita, a evo za koja dela ga sumnjiče crnogorske vlasti!

Crna Gora

Istražni sudija Višeg suda odredio je Dejanu Sekuliću, osumnjičenom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, pritvor do 30 dana.

Sekulić, poznat i kao kum biznismena Duška Kneževića, a koji ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, priveden je u sredu u Specijalno tužilaštvo na saslušanje i njemu je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tada odredila zadržavanje od 72 sata, prenosi CdM.

Sekulić je 2009. godine u Atlas banci podigao kredit za koji je kao garanciju dao zemljište koje je bilo pod teretom, a pošto kredit nije vratio, sumnja se da je Atlas banka oštećena za skoro 600.000 evra i da je on za taj iznos stekao imovinsku korist.

U istrazi koja je pokrenuta protiv Sekulića u četvrtak izjave su dali bivši potpredsednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Djukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Djorđe Djurđić, koji su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako je odobren kredit.

Branilac Sekulića, advokat Zdravko Đukanović, u izjavi dostavljenoj medijima naveo je da je njegovom klijentu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom da je državljanin Srbije i Hrvatske, i istakao da je ta odluka nezakonita.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Vijesti/Filip Roganović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...