Najnovije vesti

OVAKO JE GOVORILA ANA DOK SE BORILA SA RAKOM I ODGAJALA SINA: Nisam ja majka hrabrost, sve su majke hrabrost! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Vijesti.me

borila se kao lavica

OVAKO JE GOVORILA ANA DOK SE BORILA SA RAKOM I ODGAJALA SINA: Nisam ja majka hrabrost, sve su majke hrabrost! (FOTO, VIDEO)

Crna Gora

Posle višegodišnjeg lečenja i porođaja, Baranka Ana Đoković umrla je u 34. godini. Pre dve godine odlučila je da svoj život stavi na kocku i da uprkos raku grlića materice rodi dete.

Ana je u četvrtom mesecu trudnoće, krajem februara 2017. tokom ginekološkog pregleda saznala da ima invazivni kancer krlića materice. Ipak, nije želela da prekine trudnoću, već je odlučila da rodi bebu.

Njeno zdravstveno stanje sredinom maja te godine se pogoršalo, pa je prebačena u beogradsku kliniku Narodni front, gde su joj lekari uradili hitan carski rez, odstranili tumor i matericu.

Njen sin Vukota, rođen je u 27. nedelji trudnoće, kao prevremeno rođena beba lečen je u Institutu za neonatologiju. Vukota sada ima dve godine i zdrav je dečak.

Bila je poznata širom regiona kao "majka hrabrost". Želela je po cenu života dete i rodila sina. Mnogi lekari smatrali su da je Ana neodgovorna i da je svoj život stavila na kocku, kada je odlučila da, uprkos raku grlića materice, zadrži trudnoću. Mediji su pisali o njoj i kada je nakon teškog porođaja i opasne operacije, napustila porodilište sa svojom bebom.

Ani se bolest nakon porođaja povukla i nalazi su pokazali da nema nijednu malignu ćeliju, ali je tokom 2017. primala radioterapiju i hemioterapiju. Ohrabrivala je žene da redovno idu na prventivne ginekološke preglede.

Bolest se nalažost vratila zimus i bila je jača od njene hrabrosti, vedrine i želje za životom.

Inače, za sebe je govorila da nije "majka hrabrost".

"Nisam ja majka hrabrost, sve su majke hrabrost. Moja je priča bila i hrabrost i ludost u istom trenu, a majka hrabrost je svaka majka koja se bori da izvede svoje dete na pravi put. Majka hrabrost je svaka žena koja radi duple poslove da prehrani dete, koja bdi nad svojim detetom sa posebnim potrebama, koja ne spava jer beba ima temperaturu. Svaka je majka-majka hrabrost", smatrala je ona.

Ana će da bude sahranjena u nedelju u 15 sati u Župi (Nikšić).

Kurir.rs/CDM/Vijesti.me

Foto: Printscreen Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...