DRINA, VUŠAK I GUJO UHAPŠENI U NIKŠIĆU: Pali DILERI Radovana Mujovića! Švercovali drogu po celom regionu!
Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

policijska akcija kargo

DRINA, VUŠAK I GUJO UHAPŠENI U NIKŠIĆU: Pali DILERI Radovana Mujovića! Švercovali drogu po celom regionu!

Crna Gora -

Nikšićani Zoran Drinčić zvani Drina, Branko Vušković zvani Vušak i Miloš Bulajić zvani Gujo uhapšeni su juče u nikšićkom naselju Željezara, zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koji je formirao njihov sugrađanin Radovan Mujović (30).

Prema saznanjima Vijesti, uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u nastavku policijske akcije "Kargo".

Njih trojica su osumnjičeni za šverc droge na regionalnom nivou.

Vijestima je iz vrha Uprave policije nezvanično rečeno da hapšenjem Drinčića, Vuškovića i Bulajića nije završena akcija i da utvrđuju ko je još član Mujovićeve narko-grupe.

foto: EPA / Boris Pejović

Policija proverava da li su juče uhapšeni Željezarci na bilo koji način komunicirali sa ostalim osumnjičenima, od kad su ovi pre par dana završili iza spuških rešetaka. Odnosno, da li su po Mujovićevom nalogu pokušavali da prikriju dokaze o švercu droge.

Drinčić, Vušković i Bulajić navodno su usko sarađivali sa Mujovićem, koji važi za bliskog saradnika kavačkog kriminalnog klana.

Izvor Vijesti objasnio je da inspektori sektora na čijem čelu je Zoran Lazović, sumnjaju da su Drinčić, Vušković i Bulajić, kao i Mujović, njegova devojka Milena Kankaraš (23), njegov brat Petar Mujović (19) i njihovi sugrađani Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, Aleksandar Đurđevac (22) i M. M. (34) iz Beograda, uhapšeni 24. avgusta zbog sumnje da su organizovali šverc droge na regionalnom nivou.

foto: Shutterstock

Šestoro uhapšenih krajem avgusta, na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali su izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret, ali je tužilaštvo tražilo od Višeg suda da ih pošalje u Istražni zatvor. Sudija za istragu prihvatio je predlog tužioca i odredio im pritvor do 30 dana.

Navodna kriminalna grupa bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću, kojeg je policija označavala visokokotiranim članom kavačkog kriminalnog klana.

Vijesti su ranije objavile da inspektori tragaju za još nekoliko "nikšićkih kavčana" i utvrđuju ko je sve prodavao drogu po Mujovićevom nalogu.

foto: Vijesti/Filip Roganović

Sagovornik Vijesti tada je kazao i da istražuju da li je upravo taj tridesetogodišnji Nikšićanin osmislio kriminalni posao ili mu je u organizaciji kriminalne grupe pomogao neko od članova narko-klana iz Kotora.

Prema navodima policije, većina droge koju su uspeli da prošvercuju završavala je na tržištu Bosne i Hercegovine, a istražitelji provjeravaju i da li su drogu slali u Srbiju.

Policija je u istoj akciji ranije uhapsila Beograđanina J. B. (34), koga sumnjiče da je član Mujovićeve organizacije.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track