Najnovije vesti

CRNOGORSKA POLICIJA TRAGA ZA DVOJICOM SRBA: Sumnja se da su u cisterni švercovali cigarete vredne 200.000 evra!
Foto: EPA / Boris Pejović

istraga je u toku

CRNOGORSKA POLICIJA TRAGA ZA DVOJICOM SRBA: Sumnja se da su u cisterni švercovali cigarete vredne 200.000 evra!

Crna Gora

Tri osobe su uhapšene, dok se za dve još traga zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je krijumčarila cigarete vredne 200.000 evra, koje su pronađene u cisterni na graničnom prelazu Ranče između Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz crnogorske policije. Među uhapšenima je i jedan srpski državljanin, dok policija traga za dvojicom srpskih državljana.

Slobode su lišeni M.N. (35) iz Srbije, N.D. (49) iz Kotora, N.F. (19) iz Kotora. Policija traga za M.V. (37) iz Srbije i M.B. (30) iz Srbije. Krivičnom prijavom je obuhvaćeno i pravno lice "Top Gas" d.o.o. Kotor.

 

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, krivično delo krijumčarenje i krivično delo utaja poreza i doprinosa.

 

Sumnja se da su po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, vršili ilegalne aktivnosti krijumačarenja akciznih roba - cigareta na sivom tržištu Crne Gore i Srbije. Kako se navodi, cigarete su nađene u cisterni koja je zajedno sa njima i zaplenjena.

 

Zaplenjeno je 9.988 boksova cigareta inostranog porekla bez akciznih markica tržišne vrednosti od oko 200.000 evra. Cigarete su otkrivene u cisterni koja je bila namenjena za prevoženje tečnog naftnog gasa.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...