DETALJI ISTRAGE PUCNJAVE U BUDVI: Maskirani napadač pucao u Kana, Braleta i Krasnog, pa pobegao skuterom! Nađeni tragovi krvi!
Foto: Vijesti.me/Vuk Lajović

NAPADAČ IMAO POMOĆNIKA

DETALJI ISTRAGE PUCNJAVE U BUDVI: Maskirani napadač pucao u Kana, Braleta i Krasnog, pa pobegao skuterom! Nađeni tragovi krvi!

Crna Gora -

Policija je pronašla skuter kojim je pobegao muškarac koji je u noći 27. avgusta na terasti starogradskog hotela "Korkovado" ispalio rafal ka Budvanima Marku Ljubiši Kanu, Goranu Sloviniću Braletu i Draganu Markoviću, zvanom Krasni.

Prema istim informacijama, koje Vijesti nezvanično saznaju, maskirani napadač morem je pobegao u pravcu Rafailovića, ali je na skuteru navodno ostavio tragove krvi.

Iz Višeg državnog tužilaštva koje rukovodi tom istragom nisu odgovorili na pitanja da li je skuter pronađen i da li je na njemu bulo krvi. Ali nezvanični izvori govore da je budvanska policija pronašla dosta tragova koji vode ka napadaču, čak i ka nalogodavcima.

foto: Vijesti.me/Vuk Lajović

Napadač je u noći vatrenog obračuna imao podršku još jedne muške osobe, saznaju Vijesti od izvora bliskog istrazi. Napadač je, prema njegovim rečima, skuterom došao do bedema Starog grada nedaleko od plaže Pizana, a potom ušetao među masu turista. Nosio je silikonsku masku i kapuljaču, a u kesi "škorpion". Noćni provod u tom delu Budve u to vreme upravo se završavao i gosti su se razilazili.

Ljubišino obezbeđenje primetilo je napadača dok je prilazio njihovom stolu uz same bedeme, pa su sva trojica pobegla ka ulazu u Stari grad. Napadač je tada pokušao da iz kese izvadi oružje, ali se spetljao. Kad ga je konačno izvukao, ispalio je više od 30 metaka. Nekoliko hitaca pogodilo je Slovinića i Markovića, koji su zadobili prostrelne rane, ali je Kan ostao nepovređen.

foto: Vijesti.me/Vuk Lajović

Nastao je opšti metež, koji je napadač iskoristio da se vrati do plaže Pizane, gde ga je podrška čekala na skuteru, i morem odlaze u pravcu Rafailovića, to jest do male i u tim satima puste plaže između Rafailovića i Kamenova.

Navodno, skuter se zbog oseke nasukao na stenu i tada se jedan od njih povredio i ostavio tragove krvi na skuteru. Nezvanično je saopšteno da je to vozilo upućeno u danilovgradski Forenzički centar na veštačenje.

Policija je izuzela i snimke sa video-nadzora sa brojnih objekata u Rafailovićima. Osim toga, inspektori su u svojstvu građana saslušali i nekoliko osoba bliskih kriminalnom klanu iz Rafailovića.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track