NIKO NEĆE PROFESORKU PLAGIJATORKU: Vlada je isključila iz radnih grupa za pregovore sa EU
Foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

PERU RUKE

NIKO NEĆE PROFESORKU PLAGIJATORKU: Vlada je isključila iz radnih grupa za pregovore sa EU

Crna Gora -

Vlada Crne Gore na sednici je isključila vanrednu profesorku Pravnog fakulteta Bojanu Lakićević Đuranović iz radnih grupa za pregovaračka poglavlja 2 i 13 - Sloboda kretanja radnika i Ribarstvo, potvrđeno je iz više izvora.

Kako se saznaje, Vlada nije imenovala novog člana na ovu poziciju. Time je Univerzitet Crne Gore (UCG) za sada izgubio svog predstavnika u timu za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine.

Premijer Duško Marković nedavno je najavio da će razrešiti Lakićević Đuranovićevu članstva u timovima Vlade ukoliko nadležni organi utvrde da je kao svoj predstavila rad svog bivšeg studenta Đorđa Drinčića i objavila ga u beogradskom časopisu "Pravni život".

Rektor UCG Danilo Nikolić početkom sedmice prosledio je Pravnom fakultetu nalog za suspenziju Đuranovićeve do okončanja postupka koji se protiv nje vodi. Ta odluka je usledila nakon što je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo dostavilo Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog protiv vanredne profesorke Pravnog fakulteta.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track