SVIREPI MALOLETNIK DETALJNO ISPLANIRAO BRUTALNI ZLOČIN I UBIO KRISTINU: Namamio je preko Vajbera na sastanak, napao nožem a onda bacio u jarak
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

strašno

SVIREPI MALOLETNIK DETALJNO ISPLANIRAO BRUTALNI ZLOČIN I UBIO KRISTINU: Namamio je preko Vajbera na sastanak, napao nožem a onda bacio u jarak

Crna Gora -

Vrhovni sud odbio je žalbu advokata maloletnog B.N. koji se sumnjiči da je kod jezera Krupac ubio Nikšićanku Kristinu Raičević. Sud je izneo detalje ubistva, a Veće za maloletnike Apelacionog suda produžilo je pritvor maloletnom B.N. za još 30 dana.

U sudu su objasnili da je osnovana sumnja je maloletni B.N. učinio teško ubistvo proizišla iz dokaza prikupljenih u toku pripremnog postupka.

Oni su objasnili da je na osnovu izveštaja DNK veštačenja utvrđeno da su na obe patike maloletnog B. N. pronađeni tragovi krvi ubijene devojke, ali i da je utvrđeno da je maloletnik sa devojkom komunicirao preko Vajber aplikacije, kao i da su se dogovorili da se sastanu.

"Iz iskaza svedoka tetka V. V. i tetka M. V. i R. R. se utvrđuje da je Kristina Raičević do neposredno pre sastanka sa maloletnim bila na selu kod R. R., nakon čega je krenula u grad, da bi posle nekih više od sat vremena bila nedostupna na telefonu, koji dokazi nesumnjivo upućuju na postojanje osnovane sumnje da je maloletni B. N. izvršio predmetno krivično delo. Imajući u vidu težinu krivičnog dela koje se maloletnom stavlja na teret izraženu kroz visinu zakonom propisane kazne za to delo (kazna zatvora najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora) i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i nastale posledice, s obzirom da je maloletni B. N. kritičnom prilikom u blizini jezera Krupac u Nikšiću, na svirep način ubio Raičevićevu”, dodaje se u odluci Suda.

Kako dalje navode, on je devojku odveo taksi vozilom u blizini jezera Krupac, gde je više puta ubo nožem u predelu glave i tela, od čega je i preminula.

"Od ubodnih rana devojka je trpela fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga B.N. odvukao i njeno telo bacio u jarak, napuštajući lice mesta, što sve ukazuje da je delo posebno teško zbog načina izvršenja i nastale posledice-smrti, kako se navodi u naredbi o pokretanju pripremnog postupka prema maloletniku", ističu u Odluci.

"Činjenica da se radi o mlađem maloletniku, koji u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršio 16 godina života i kojem se po Krivičnom zakoniku ne može izreći kazna zatvora, kao ni kazna maloletničkog zatvora nije od uticaja na postojanje ovog pritvorskog osnova, kako se to neosnovano ističe u žalbi branioca maloletnog”, naveli su iz Vrhovnog suda.

Podsetimo, telo osamnaestogodišnje devojke pronašao je 7. septembra jedan meštanin Kočana u blizini jezera Krupac u Nikšiću. On je čuvao stoku kada je u jednom kanalu bez vode video telo nesrećne devojke. O tome je odmah obavestio policiju.

(Kurir.rs/CDM/Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja