Najnovije vesti

CRNOGORSKI PREMIJER VIDI ŠANSU U BREGZITU: Izlazak Britanije iz EU je prilika za ulazak Crne Gore
Foto: EPA

evropske integracije

CRNOGORSKI PREMIJER VIDI ŠANSU U BREGZITU: Izlazak Britanije iz EU je prilika za ulazak Crne Gore

Crna Gora

Premijer Crne Gore Duško Marković upozorio je da odluka EU da odloži otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom šalje negativnu poruku Balkanu i izrazio nadu da će politika proširenja Unije ponovo dobiti na značaju po okončanju Bregzita.

"Odbijanje Evropske unije da otvori pregovore s Albanijom i Severnom Makedonijom loš je signal i loša poruka za Zapadni Balkan kao celinu, a istovremeno nije dobra pozicija ni za EU. EU neće biti potpuna, ujedinjena i bezbedna bez Zapadnog Balkana", rekao je Marković u intervjuuu za Asošiejted pres.

Marković je kazao i da će završetak procesa izlaska Velike Britanije iz EU "osloboditi Uniju od velikog problema" i najaviti "nove prilike za zemlje kandidate (za članstvo)" kao što je Crna Gora.

"To (Bregzit) je jedno od teških otvorenih pitanja s kojima se EU suočila prethodnih godina. Sporazum o izlasku Velike Britanije iz Unije ne bi trebalo da ima negativan uticaj na dinamiku pristupnih pregovora Crne Gore s EU, već bi trebalo da bude pozitivan podsticaj za nas", naveo je Marković u petak za AP.

(Kurir.rs/Beta/Foto: EPA) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...