Najnovije vesti

LAŽNI VIDOVNJACI OJADILI CRNOGORCA ZA 44.000 EVRA: Skidali mu čini, tražili zlato u dvorištu i na kraju pokušali da mu otmu i stan!
Foto: Shutterstock

budala

LAŽNI VIDOVNJACI OJADILI CRNOGORCA ZA 44.000 EVRA: Skidali mu čini, tražili zlato u dvorištu i na kraju pokušali da mu otmu i stan!

Crna Gora

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu protiv S.N. (37) i L.T. (37), inače emotivnih partnera, da su preko društvene mreže Fejsbuk prevarili sugrađanina S.G. i uzeli mu preko 44.000 evra.

Prema detaljima optužnice, muškarac i žena su od oktobra 2017. godine do kraja juna 2019. godine S.G. doveli u zabludu i to preko jednog Fejsbuk profila, tvrdeći da se bave lečenjem i skidanjem crne magije.

 

Njima se S.G. obratio za pomoć zbog porodičnih problema i potrebe da uspostavi ranije prekinuti kontakt sa sinom, misleći da je pod uticajem crne magije.

 

Optuženi su, kako se dalje navodi, S.G. ubedili da je pod uticajem crne magije koju mu je “bacila” snaha i zbog koje je sin prekinuo kontakt sa njim. Zato su mu obećali da će svojim radnjama skinuti čini i pomiriti ga sa sinom.

 

Zbog toga su njih dvoje više puta dolazili u njegovu kuću, izvodili obrede kojima on nije prisustvovao zbog opasnosti za njegov život.

 

Tamo su, kako se ističe u optužnici, postavljali magnete na ogradu oko kuće, iskopavali dvorište tražeći dečje kosti, davali prevarenom čoveku amajlije koje su ga, navodno, štitile od magije.

Takođe su mu kazali da je u njegovom dvorištu zakopano zlato koje je potrebno iskopati da bi se skinule čini sa njegove porodice. Da bi to zlato bilo pronađeno, kako se ističe u optužnici, neophodno je bilo donijeti magnet od 450 kg iz jednog rudnika zlata, a prevareni S.G. je morao da plati zaposlenima u rudniku dozvole za prenos tog magneta.

 

Lažni vidovnjak je zatim prevarenom čoveku lažno prikazivao da je magnet krenuo iz Srbije za Crnu Goru, pa da je zaustavljen na granici jer je bilo neophodno da se preveze blindiranim vozilom i da se plate troškovi.

 

Zato je lažni vidovnjak tražio od S.G da plati za sve navodne usluge koje mu je pružao.

 

Za to vreme čovjek je čak 41 put prevarantima uplatio novac, u ukupnom iznosu od 44.785 evra. Pored te uplate, S.G je lažnim vidovnjacima predao i neutvrđeni iznos u gotovini.

 

I tu nije kraj ovoj prevari.

 

S.N. je 11. februara ove godine naterao S.G. da u Herceg Novom zaključi ugovor o zajmu i uspostavljanju hipoteke, kojim je navedeno da je lažni vidovnjak pozajmio Novljaninu 30 hiljada eura i da se radi obezbeđenja duga uspostavlja hipoteka na porodičnoj kući oštećenog.

 

Devojka je S.G. dovela u zabludu da sa njim želi emotivnu vezu dok mu se za sve to vreme lažno predstavljala kao izvesna Lidija.

 

Kurir.rs/CDM

Foto: Shutterstock

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...