UHAPŠENI GRAĐEVINSKI INSPEKTORI: Crnogorski biznismen ih snimio kako mu traže pare, zbog skandala i ministar podneo ostavku! (VIDEO)
Kadar iz spornog snimka, Foto: Youtube/Printscreen

korupcija u podgorici

UHAPŠENI GRAĐEVINSKI INSPEKTORI: Crnogorski biznismen ih snimio kako mu traže pare, zbog skandala i ministar podneo ostavku! (VIDEO)

Crna Gora -

Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su nakon što je pre dva dana objavljen snimak kako reketiraju jednog lokalnog biznismena, zbog čega je ostavku podneo resorni ministar.

Njima se na teret stavlja da su primalo mito. Hapšenje je sprovedeno po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović podneo je u petak ostavku nakon što su mediji objavili snimak na kojem službenici tog ministarstva, građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić, navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

"Nisam uspeo da iskorenim ovakvo ponašanje, nije bitno kada se desilo. Jutros sam pokrenuo novi postupak protiv ove dvojice, nakon materijalnih dokaza i nadam se da će biti uspešniji od ostalih", saopštio je Radulović.

Iz snimljenog razgovora zaključuje se da su inspektori Neneziću tražili 20.000 evra, ali da su kasnije prepolovili cenu i dogovorili se za 10.000.

Investitor Boško Nenezić je navodno reketiranje prijavio budvanskoj policiji u maju ove godine, a odluku da sa pričom izađe u medije doneo je nakon što je shvatio da se predmet od budvanske policije, kako je rekao njegov advokat , "šetao" od Osnovnog, preko Višeg do Specijalnog državnog tužilaštva.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track