VILOTIJEVIĆ (27) PRETUKAO MLADIĆA ČIM JE PUŠTEN IZ PRITVORA: Naneo mu teške povrede, Nikšićka policija traga za njim!
Foto: EPA / Boris Pejović

raspisali potragu

VILOTIJEVIĆ (27) PRETUKAO MLADIĆA ČIM JE PUŠTEN IZ PRITVORA: Naneo mu teške povrede, Nikšićka policija traga za njim!

Crna Gora -

Nikšićka policija raspisala je potragu za Vladimirom Vilotijevićem (27) iz Nikšića zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede jednoj osobi (u pitanju je mladić) u lokalu Noris. Vilotijević je nedavno pušten iz pritvora koji mu je bio određen zbog ranjavanja sugrađanina, piše Dan.

Zbog predmetnog događaja, u cilju utvrđivanja svih činjenica, policija potražuje Vladimira Vilotijevića. Povodom navedenog događaja juče je uhapšen i Miloš Vujović. Dalje mere i radnje se sprovode u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom.

Vilotijević je aprilu ove godine uhapšen zajedno sa bratom zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju. Iz policije je Danu saopšteno da postoji sumnja da su braća Vladimir i Marko Vilotijević nožem izboli sugrađanina Dušana Vučkovića, zvanog Lili (37).

Osumnjičeni su identifikovani i uhapšeni samo sat vremena nakon incidenta. Predati su višem državnom tužiocu, koji im je odredio zadržavanje do 72 sata.

foto: Profimedia

Nakon toga su sprivedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji im je odredio pritvor do 30 dana. Nije poznato kada je i zbog čega Vladimiru Vilotijeviću ukinut pritvor.

Braća Vilotijevići su tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu negirali da su ranili Vučkovića. Do incidenta je tada došlo na raskrsnici ulica Vuka Karadžića i Novice Cerovića u Nikšiću.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, pokušaju ubistva je prethodila svađa. Vučković je primljen u nikšićku bolnicu, gde mu je konstatovana ubodna rana u predelu leđa. Nakon što mu je pružena medicinska pomoć, otpušten je na kućno lečenje.

foto: Profimedia

Marko i Vladimir Vilotijević nedavno su dospeli u žižu javnosti kada su objavljeni delovi optužnice protiv Ranka Radulovića, kojeg je tužilaštvo označilo kao vođu kriminalne organizacije osumnjičene za planiranje više ubistava.

Kako se navodi u optužnici, Radulović je planirao da ubije i braću Marka i Vladimira Vilotijevića, a na spisku za odstrel našli su se zbog krvne osvete i sukoba od ranije.

Kurir.rs/In4s.net/Dan

Foto: EPA / Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja