DOLIJAO VASILIJE ŠUNDIĆ: Podgoričanin pobegao iz marice, pronađen u Nikšiću! Sumnjiče ga za silovanje
Foto: Kurir.rs/Aleksandar Jovanović

dobio zadržavanje od 72 sata

DOLIJAO VASILIJE ŠUNDIĆ: Podgoričanin pobegao iz marice, pronađen u Nikšiću! Sumnjiče ga za silovanje

Crna Gora -

Podgoričanin Vasilije Šundić (24) koji je krajem oktobra pobegao iz policijske marice uhapšen je.

“Uhapšen je 28. oktobra zbog sumnje da je počinio silovanje. Prilikom privođenja, Šundić je na silu otvorio vrata “marice” i pobegao. Šundić je u ponedeljak uhapšen u Nikšiću, nakon čega je sproveden u službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica”, saopštila je Uprava policije.

O događaju je obavešten državni tužilac koji je naložio da mu se Vasilije Šundić privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje na silovanje i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Šundić je 2014. godine dospeo u javnost kada je optužio policijskog inspektora Martina Orlandića (47) da mu je, navodno, u ime službe nudio 10.000 evra da zauzvrat “prepozna” muškarce koji su, navodno, podmetnuli bombu ispred stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. Nedavno je isto ponovio, samo je zaboravio koliku cifru je prvi put naveo, pa je sada tvrdio da mu je policajac nudio 20.000. Tužilac je njegov iskaz cenio kao lažni. Inspektor Martin Orlandić negirao je tvrdnje Šundića. Ovaj Podgoričanin poznat je policiji i po krađama.

Šundić je bio u zatvoru i zbog bombaških napada. Odlukom Osnovnog suda u Podgorici, on je 2016. godine osuđen na godinu i tri meseca zatvora zbog dva bombaška napada na kuću Vukovića u Tološima.

Kurir.rs/CDM Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track