NAFTNA MRLJA PLIVA KOTORSKIM ZALIVOM: Gorivo iz rezervoara šlepera završilo u moru, nadležni saznali iz medija pa tvrde da nema zagađenja!
Foto: Profimedia

kamenari-lepetane

NAFTNA MRLJA PLIVA KOTORSKIM ZALIVOM: Gorivo iz rezervoara šlepera završilo u moru, nadležni saznali iz medija pa tvrde da nema zagađenja!

Crna Gora -

Direktor crnogorske Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan je kazao je povodom incidenta o izlivanju nafte u zalivu kod Kamenara i Lepetana, da je čuo da se incident dogodio ali da i da navodno, zagadjenja nema.

"O incidentu nije obaveštena Uprava pomorske sigurnosti. Za dogadaj smo čuli iz medija, pa pozvali inspektora sigurnosti i plovidbe, Željka Lompara i on nam je rekao da nema zagađenja i da do ekološkog incidenta nije došlo", naveo je za portal Analitika Kočan.

Vijesti su, međutim, jutros objavile da se u moru vidi velika crna mrlja.

"Jutros je u moru kod Kamenara i Lepetana bila jasno primetna velika masna mrlja od jučerašnjeg izlivanja veće količine goriva iz oštećenog rezervoara jednog od šlepera koji je prevožen trajektom ", navodi taj medij.

Na lepetanskoj strani trajektnog prelaza juče je došlo do incidenta, koji se dogodio prilikom ukrcavanja jednog šlepera na trajekt. Ulazeći na brod šleper je zakačio rampu svojim rezervarom za gorivo i probio ga, a iz njega se na palubu razlila nafta.

Prema nezvaničnim informacijama koje objavljuju mediji, trajekt je odmah isplovio iz Lepetana, u Kamenarima je iskrcao sva vozila osim oštećenog šlepera, da bi opet isplovio i zaustavio se dalje od obale nakon čega je posada prala palubu. U ovom incidentu došlo je, takođe po nezvaničnim informacijama, i do izlivanja velike količine nafte u more.

Inspektor sigurnosti na moru Lučke kapetanije u Kotoru, Željko Lompar, saopštio je da su gradjani zvali inspekciju pitajući zašto trajekt pluta na moru, ali i da su potvrdili da do ekološkog incidenta u moru nije došlo.

"U kontaktu sa rukovodstvom kompanije Pomorski saobraćaj iz Herceg Novog potvrđeno mi je da je došlo do probijanja rezervoara, ali da je iscurilo samo 4-5 litara nafte na trajekt, pa su, da bi sprečili razlivanje, naftu posuli piljevinom, odvezli trajekt na more kako bi pokupili naftu, očistili trajekt i uključili ga ponovo u saobraćaj", izjavio je Lompar za Pobjedu.

Kurir.rs / Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track