SKANDAL U BUDVI ZBOG CRNOGORSKE HIMNE: Obeležili dan opštine, a himnu pustili manje od minuta
Foto: Profimedia

skandal

SKANDAL U BUDVI ZBOG CRNOGORSKE HIMNE: Obeležili dan opštine, a himnu pustili manje od minuta

Crna Gora -

Svečana sednica SO Budva, povodom Dana opštine, počela je danas skraćenom verzijom državne himne, instrumentalom koji je trajao nepun minut.

Zbog toga je opozicija napustila sednicu, a jedina osoba koja je sedela dok je intorirana himna, bio je gornjogrbaljski paroh ;Miajlo Backović koji je kritikovao tu himnu.

U Budvi su na vlasti Demokratski front i Demokrate, dok je Demokratska partija socijalista u opoziciji.Predsednik Opštine Marko Carević je kazao ;da mu je žao što se desila tehnička greška pri intoniranju himne.

Sa druge strane, odbornik DPS-a Predrag Jelušić je kazao je da je ogorčen što je sednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde. "Napustili smo sednicu jer to je skrnavljenje i nismo hteli da prisustvujemo" tome, rekao je Jelušić.

Na pitanje novinara zbog čega nije ustao dok se svirala himna, paroh Backović je odgovorio da je on "istinski antifašista" i "pravi Crnogorac" koji "ne pristaje na kompromise s istinom i na nova tumačenja istorije".

"Danas kada se sećamo 75 godina oslobođenja Budve od fašista, bilo bi licemerno ustati na himnu Pavelićevog ministra Sekule Drljevića. Ovo nije čin nepoštovanja moje Crne Gore, već način da ukažem na režimske pokušaje gaženja svega što Crna Gora jeste", rekao je paroh Backović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track