Najnovije vesti

BAOŠIĆU POVEĆANA KAZNA ZA 5 GODINA ZBOG UBISTVA KOSAĆA: Apelacioni sud mu odrezao 15 godina robije
Foto: Printscreen Facebook

preinačena presuuda

BAOŠIĆU POVEĆANA KAZNA ZA 5 GODINA ZBOG UBISTVA KOSAĆA: Apelacioni sud mu odrezao 15 godina robije

Crna Gora

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je prvostepenu presudu Dragoju Baošiću i osudio ga na 15 godina i deset meseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća u diskoteci "Kaza" u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja.

Presudu je danas izreklo drugostepeno veće ovog suda a prethodno je Viši sud u Podgorici osudio Baošića na 10 godina i 10 meseci zatvora. Ove presude su dva puta ukidane, nakon čega je Apelacioni sud danas doneo presudu. 

Prema navodima prvostepene presude, sud je odbacio stav tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem. Viši sud je ocijenio je da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 1.30 časova u Igalu u diskoteci "Kaza", prekoračenjem nužne odbrane, ispalio više hitaca prema Kosaću. Sud nije prihvatio navode optužnice da je Baošić sa umišljajem ubio Kosaća, već da je Baošić počinio ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane.

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. oko 1:30 časova u Igalu u diskoteci “Kaza”, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, jer je u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili, a nakon što je pao na pod Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak.

Dragan Bigović je optužen da je počinio krivično delo "pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela", odnosno da je 14. septembra oko 2:30 časova pomogao Baošiću da ne bude otkriven, tako što je zaustavio vozilo BMW i vozaču naložio da okrivljenog preveze u mesto Baošići.

(Kurir.rs/Vijesti.me/Foto: Printscreen Facebook)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...