BARANIMA I ŠKALJARCIMA ODUZETI MOBILNI TELEFONI U ZATVORU: Zaplenjena 2 najnovija modela ajfona, policajci suspendovani!
Foto: Profimedia

pretres

BARANIMA I ŠKALJARCIMA ODUZETI MOBILNI TELEFONI U ZATVORU: Zaplenjena 2 najnovija modela ajfona, policajci suspendovani!

Crna Gora -

Prilikom pretresa jedne sobe u Istražnom zatvoru Podgorica oduzeto je pet mobilnih telefona. Telefoni su pronađeni u sobi u kojoj borave osobe iz barskog i škaljarskog klana i poslati su na veštačenje, piše Pobjeda.

List navodi da su među zaplenjenim telefonima dva najnovija modela ajfona.

Prema navodima podgoričkog dnevnika za sada se ne zna kako su telefoni dospeli u ruke pritvorenika, a iz UIKS-a se ovim povodom nisu oglašavali.

List podseća da je tokom protekle i ove godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija uneto 735 mobilnih telefona, za koje se još ne zna kako su tamo dospeli.

Za to vreme prijave su podnete protiv zatvorskih policajca Dejana Đuranovića, Ivana Martinovića i Alena Beganovića zbog sumnje da su iskoristili položaj i doturali mobilne telefone pritvorenicima.

foto: Profimedia

Đuranović, Martinović i Beganović su suspendovani i u toku je krivični postupak protiv njih. Za sada se ne zna koliko su uneli telefona, da li su to radili za novac, koliko su naplaćivali svoje usluge, kao ni koliko dugo su to radili, podseća Pobjeda.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ranije su kazali da je prošle godine zaplenjeno 514 telefona, a od početka ove 221. Među nedozvoljenim sredstvima službenici su pronašli i "materije nepoznatog porekla" za koje se sumnja da su narkotici, kao i improvizovane bodeže.

foto: Profimedia

Zbog problema sa unošenjem mobilnih telefona zatraženo je ugrađivanje sistema za detekciju digitalne komunikacije koji će ometati njihovo korišćenje.

"U odnosu na savremene izazove, rizike i pretnje, između ostalog prepoznata je potreba za daljim unapređenjem tehničke komponente zaštite u UIKS-u kroz nabavku sistema za detekciju digitalne komunikacije za organizacionu jedinicu KPD, za šta su i opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 298.000 evra. Za organizacionu jedinicu Istražni zatvor Podgorica, sistem za detekciju digitalne komunikacije je Upravi za izvršenje krivičnih sankcija donirala Vlada SAD", naveli su ranije iz UIKS-a, podseća Pobjeda.

Kurir.rs/Pobjeda/Mondo.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track