LETO BILO BERIĆETNO ZA CRNOGORSKE POREZNIKE: Za 3 meseca uterali 90 miliona evra!
Foto: Profimedia

efikasno

LETO BILO BERIĆETNO ZA CRNOGORSKE POREZNIKE: Za 3 meseca uterali 90 miliona evra!

Crna Gora -

Poreska uprava Crne Gore je u šest primorskih opština od početka juna do kraja avgusta ukupno prihodovala 89,89 miliona, što je za 6,7 miliona više od plana, odnosno 13,13 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine, pišu Dnevne novine.

To se navodi u izveštaju o rezultatima ovogodišnje ljetnje turističke sezone, koji je Vlada usvojila na prošloj sednici. U dokumentu koji prikazuje rezultate četiri područne jedinice Herceg Novi, Kotor, Budva i Bar stoji kako se u strukturi naplate ističu ključne vrste prihoda, jer je za njih zabeležen rast i u odnosu na plan i u odnosu na ostvarenje iz prošle godine.

“Ostvareni su veoma uspešni rezultati u toku letne turističke sezone. Takođe, broj izvršenih kontrola ukazuje na činjenicu da su svi raspoloživi kapaciteti Poreske uprave bili usmereni na nadzor i kontrolu rizičnih grupa poreskih obveznika”, ističe se iz ove institucije.

"Posebna pažnja bila je usmerena na evidentiranje prometa i ostvarenih prihoda kod lica koja sezonski obavljaju djelatnost na otvorenom: plaže i plažni barovi, tezge, turistički prevoz brodovima, rafting. Konrolisani su i zakupci plaža i izdavaoci ležajeva, poreski obveznici koji su rizični zbog neredovnog i neblagovremenog podnošenja poreskih prijava, kao i neurednog plaćanja obaveza”, pojašnjava se u izveštaju.

Kurir.rs/CDM Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track