Najnovije vesti

FINALE SKANDALA KOJI JE UZDRMAO BALKAN: Slikao se sa golim ženama u psihijatrijskoj bolnici u Kotoru, a evo ko je KRIV
Foto: Profimedia

crna gora u šoku

FINALE SKANDALA KOJI JE UZDRMAO BALKAN: Slikao se sa golim ženama u psihijatrijskoj bolnici u Kotoru, a evo ko je KRIV

Crna Gora

Disciplinski postupak protiv četiri smenska medicinska tehničara koji rade na odeljenju Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor i sporazumni raskid ugovora sa privatnom firmom koja obezbeđuje Sudsko odeljenje "zbog uočenih propusta u radu njenih službenika". Ovo je epilog skandala koji je nedavno izbio, pošto su svetlo dana na društvenim mrežama ugledale dve fotografije osuđenika Đ. P. i dve obnažene žene, nastale na tom odeljenju.

"Ja i koleginice", uz tri "smeška", stajalo je iznad fotografije, na kojoj je jedna od devojaka bila kao od majke rođena, a druga u bolničkoj uniformi, revnosno je stetoskopom osluškivala disanje obnaženog "pacijenta" Đ. P., raskopčanog mantila.

"Na osnovu interne istrage nije ustanovljen tačan datum nastanka fotografije i koji od smenskih medicinskih tehničara Sudskog odeljenja je bez odobrenja načelnika odeljenja ili dežurnog lekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlašćeni službenici Uprave policije - Odeljenja bezbednosti Kotor" saopšteno je iz Specijalne bolnice.

Dodaju da je shodno postojećem ugovoru sa firmom za obezbeđenje njihovo osoblje moralo primetiti prisustvo nepoznatih osoba na odeljenju, s obzirom na to da su oni bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak "trećih lica" i nadgledaju odeljenja pomoću video-nadzora sa instaliranih 16 kamera.

Povodom "posete" dve devojke osuđeniku Đ. P. koji kaznu od pet godina i sedam meseci zatvora izdržava na Sudskom odeljenju u Specijalnoj bolnici u Kotoru, u Osnovnom državnom tužilaštvu u ovom gradu je formiran predmet koji je u fazi izviđaja.

U junu prošle godine, pacijent na Sudskom odeljenju, Đ. P. je pobegao iz bolnice u kojoj boravi po naredbi Višeg suda u Podgorici i obreo se u Prištini. Posle desetak dana tamo je uhapšen.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...