UČITELJICA IM ZABRANILA ULAZAK U UČIONICU ZBOG BLATNJAVIH CIPELA: Đaci udaljeni sa nastave, roditelji besni!
Foto: Profimedia

skandal u bijelom polju

UČITELJICA IM ZABRANILA ULAZAK U UČIONICU ZBOG BLATNJAVIH CIPELA: Đaci udaljeni sa nastave, roditelji besni!

Crna Gora -

U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući!? Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo ministru prosvete Damiru Šehoviću kako bi, kako kažu, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici.

Oni su u pismu naveli da su se deca igrala u dvorištu. Kako je otoplilo, stvorilo se blato koje se zalepilo za dečju obuću.

"Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom. O svemu je obavestila organizatora nastave Nevenku Bošković, koja nas je pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu", priča Severin Obradović.

"Mom sinu, kao i njegovim drugarima, saopšteno je da idu do kuća i obuju novu čistu obuću. Ovo je neverovatno. Mi smo sina poslali u školu na nastavu, a tamo mu nije dozvoljeno da joj prisustvuje. Razgovarali smo sa Boškovićevom. Pitao sam odakle im pravo da šalju dete kući. Deca su bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad".

foto: Profimedia

Međutim, organizatorka nastave tvrdi da je sve uradila isključivo sa dobrom namerom.

"Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Želela sam da to sprečimo i uložimo napor da deca, ukoliko su im mokri obuća i čarape, njih promene radi zdravlja. Sve troje dece je to poslušalo i uradilo i vratilo se za desetak minuta.

To nije uradio samo dečak Obradovića, koji je vikao na mene, unosio mi se u lice. Bila sam uplašena. Pogrešila sam što nisam pozvala policiju", kaže Boškovićeva.

ZAŠTITNIK PRAVA

U Bijelom Polju se još priča o incidentu u dvorištu gimnazije "Miloje Dobrašinović", koji je dospeo i do zamenice zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežane Mijušković.

Dete je postalo žrtva nasilja jer je njegov otac, inače profesor, negativno ocenio jednog učenika koji je zbog toga napao njegovog sina! Napadnuti učenik pokušao je da od direktora dobije zaštitu.

Međutim, u školi je bio samo njegov zamenik Šefet Dizdarević, koji, kako tvrdi roditelj žrtve, nije želeo da sasluša učenika i nije mu dozvolio ni da uđe u kancelariju, zato što je "bio neprikladno odeven".

Kurir.rs/Večernje Novosti

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track