PUŠAČI U CRNOJ GORI NA ŽESTOKOM UDARU: Zabranjene i elektronske cigarete u zatvorenom prostoru (VIDEO)
Foto: Shutterstock

zakon je jasan

PUŠAČI U CRNOJ GORI NA ŽESTOKOM UDARU: Zabranjene i elektronske cigarete u zatvorenom prostoru (VIDEO)

Crna Gora -

U Crnoj Gori je korišćenje elektronskih cigareta, čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorevanja, takođe zabranjeno u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana i piće, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, u zatvorenom prostoru dozvoljena je upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda, čijom se upotrebom ne vrši sagorevanje duvana, a na te zaključke upućuju zakonske norme.

Dodaje se i da je zakonom, koji je letos stupio na snagu, zabranjeno i izlaganje drugih osoba sekundarnom duvanskom dimu, odnosno dimu koji se ispušta sagorevanjem na zapaljenom kraju cigarete ili iz drugih duvanskih proizvoda za pušenje, u kombinaciji s dimom koji pušač izdiše.

Takođe, zabranjena je i prodaja duvanskih proizvoda u javnom prostoru u kome se obavlja vaspitno-obrazovna i zdravstvena delatnost, u apotekama i specijalizovanim prodavnicama medicinskih sredstava, u javnom prostoru sportsko-rekreativnih objekata, iz automatskih aparata, kao i davanje posrednih ili neposrednih povlastica kupcima ili nekom trećem licu, kao što je davanje poklona, premija ili prava da se učestvuje u nagradnoj igri, lutriji ili takmičenju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track