Najnovije vesti

AUTOMOBILI PLIVAJU ULICAMA KOTORA: Zbog nevremena i kiše more stoglo do zidina! (VIDEO)
Foto: Facebook video / Boka News

plimni talas

AUTOMOBILI PLIVAJU ULICAMA KOTORA: Zbog nevremena i kiše more stoglo do zidina! (VIDEO)

Crna Gora

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor.

Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu. 

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat. 

"Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila", kazali su iz tivatske opštine.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen. 

"Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima preti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok - Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora", navodi se u saopštenju. 

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar. 

Zbog nevremena kasne i letovi Montenegro erlajnsa

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Facebook video / Boka News

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...