MANDIĆ: Parlament bi goreo da nije bilo Amfilohija! Na njegov poziv smo odustali od plana za sprečavanje glasanja
Foto: Profimedia, Dado Đilas

lider DF-a

MANDIĆ: Parlament bi goreo da nije bilo Amfilohija! Na njegov poziv smo odustali od plana za sprečavanje glasanja

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je danas u Skupštini Crne Gore da je taj politički savez, na poziv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, odustao od plana da spreči glasanje o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti.

"Dobili smo i prihvatili poziv našeg mitropolita Amfilohija da odustanemo od onoga što smo planirali. Hteli smo ovde, u Skupštini, da, kako bi naš narod rekao, napravimo bugarsku skupštinu. To je ona skupština koja ne može da se održi i donese odluke. Vi radite jednu strašnu stvar. Apelujem na vas poslednji put da to ne činite", istakao je Mandić.

On je rekao da će Predlog zakona o slobodi veroispovesti proći u Skupštini "kao pismo kroz poštu".

foto: Profimedia

"Kada se nešto strašno desi i budete imali probleme, a nema porodice koja nema probleme - možda baš tada zaključite da ste se ogrešili", rekao je Mandić.

On je poručio poslanicima vlasti da se zahvale mitropolitu Amfilohiju "za ovo šmo smo mi danas ovakvi, inače bi danas ili u četvrtak ovde bilo na desetine hiljada ljudi ispred parlamenta, kao što ih je bilo u Nikšiću isrped Sabornog hrama, i ako se ne bi odustalo od ovog zakona, ovaj parlament bi goreo".

Predsednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da je lepo što su poslanici DF-a dobili takvu sugestiju od mitropolita Amfilohija.

"Ova država će funkcionisati u najboljoj mogućoj želji da bude na usluzi svim građanima Crne Gore, i niko neće napadati nekažnjeno njene institucije", poručio je Brajović.

Više stotina sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske, predvođenih mitropolitom Amfilohijem i episkopom Joanikijem, okupilo se jutros ispred zgrade Skupštine Crne Gore u znak protesta zbog donošenja zakona o slobodi veroispovesti.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track