DRAMA U SKUPŠTINI CRNE GORE! UHAPŠENO SVIH 17 POSLANIKA DEMOKRATSKOG FRONTA: Policija u dve marice odvela opoziciju!
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Težak incident u podgorici

DRAMA U SKUPŠTINI CRNE GORE! UHAPŠENO SVIH 17 POSLANIKA DEMOKRATSKOG FRONTA: Policija u dve marice odvela opoziciju!

Crna Gora -

Sednica se neće održavati dok se obezbeđenje ne obračuna s nama. Stojimo im na raspolaganju i da nas uz upotrebu sile izbace odavde. Mi dobrovoljno odavde nećemo otići. Spremni smo da poginemo za našu crkvu, mi to večeras demonstriramo, rekao je Andrija Mandić

PODGORICA - Svih 17 poslanika opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) uhapšeni su noćas, posle incidenta u Skupštini Crne Gore.

Oni su uhapšeni i stavljeni u dve policijske marice, a podgorički portal Vijesti prenosi da se radi o poslanicima DF-a i da su oni sprovedeni u Centar bezbednosti u Podgorici.

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti ua koji smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Posle toga, poslanik DF-a Andrija Mandić izjavio je da se sednica o Zakonu o slobodi veroispovesti neće održati dok se obezbeđenje ne obračuna s poslanicima te stranke.

"Sednica se neće održavati dok se obezbeđenje ne obračuna s nama. Stojimo im na raspolaganju i da nas uz upotrebu sile izbace odavde. Mi dobrovoljno odavde nećemo otići. Spremni smo da poginemo za našu crkvu, mi to večeras demonstriramo", rekao je Mandić za Vijesti.

On je kazao da je bilo vremena da se pronađe rešenje, a da je rešenje da se prihvate amandmani Mitropolije crnogorsko-primorske jer će to omogućiti da u Crnoj Gori vladaju harmonija i mir.

Prethodno je Skupština sa 45 glasa za i jednim uzdržanim usvojila u načelu sporni zakon, a potom je usledila rasprava o amandmanima, kada je došlo do incidenta.

Skuptštine Crne Gore ima 80 poslanika.

U sali su prisutni premijer Duško Marković i ministri u vladi Crne Gore.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track