TORTURA NAD NARODOM U CRNOJ GORI: Policajac udario sugrađanina u lice zbog vere i novog zakona!
Foto: Printscreen: Facebook video/Informativni portal IN4S

napao ga

TORTURA NAD NARODOM U CRNOJ GORI: Policajac udario sugrađanina u lice zbog vere i novog zakona!

Crna Gora -

Kolašinska policija podnela je prekršajnu prijavu protiv Sava Rakočevića (41), službenika Uprave policije, zbog napada na meštanina sela Donje Lipovo Predraga Todorovića (56).

Njemu se na teret stavlja prekršaj iz čl. 10 Zakona o javnom redu i miru. Incident se dogodio kasno sinoć, a povrijeđeni Todorović novinarima je kazao da ga je policajac napao u jednom servisu.

"Napad je usledio tokom prepirke na temu "vere, nacije i novog zakona o slobodi veroispovesti". Iznenada me je udario u predelu lica, nakon čega sam pao od jačine udarca.

Pre toga smo se posvađali, jer nisam dozvolio da me bilo ko edukuje o tome ko su mi bili deda i pradeda i ko sam ja i kako se osećam. Nisam mu uzvraćao udarac. Nije sam se nadao da će me policajac udariti samo zbog toga što sam izrazio svoj stav", rekao je Todorović.

Kako su saopštili iz policije, Rakočević je nakon kraće prepirke fizički napao Todorovića dok su se nalazili u mestu Donje Lipovo, opština Kolašin, kojom prilikom mu je naneo povrede, prenose Dnevne novine.

"Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da u radnjama prijavljenog nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te će protiv S.R. biti podneta prekršajna prijava. Takođe, predmet u vezi sa ovim događajem biće upućen Etičkom odboru, a neposredni rukovodilac ovog policijskog službenika postupiće u skladu sa mišljenjem koje bude doneo Etički odbor, saopštili su iz Uprave policije.

Ovako je izgledalo okupljanje građana juče u Podgorici.

Kurir.rs/in4s.net/Dnevne novine

Foto: Printscreen: Facebook video/Informativni portal IN4S

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track