TEROR CRNOGORSKIH VLASTI SE NASTAVLJA: Poslanici DF Zogović, Mandić i Knežević u pritvoru, krenuli u štrajk glađu!
Milun Zogović, Foto: Screenshot Youtube/SNP

pogažena sva prava

TEROR CRNOGORSKIH VLASTI SE NASTAVLJA: Poslanici DF Zogović, Mandić i Knežević u pritvoru, krenuli u štrajk glađu!

Crna Gora -

Poslanicima Demokratskog fronta (DF) Milunu Zogoviću, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, određeno je zadržavanje od 72 sata zbog incidenta u Skupštini Crne Gore tokom glasanja o Zakonu o slobodi veroispovijesti, a sva trojica će početi štrajk glađu, javila je večeras Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

Zogović, Mandić i Knežević saslušani su danas u Osnovnom državnom tužilaštvu, ispred kojeg su se okupili funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta (DF).

Kako je saopšteno, Mandić, Zogović i Knežević odlučili da stupe u štrajk glađu.

"Funkcioneri DF odlučili su da stupe u štrajk glađu koji će trajati koliko bude trajao pritvor", rekao je njihov stranački kolega Slaven Radunović.

Zogović je, po oceni Tužilaštva, osumnjičen za napad na službenu osobu na dužnosti, a Mandić i Knežević za sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti.

Svoj trojici stavlja se na teret da su napali predsednika parlamenta Ivana Brajovića i sprečavali ga da radi.

Incident se dogodio tokom rasprave o Zakonu o slobodi veroispovijesti kada su privedeni svi poslanici Demokratskog fronta.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Marina Jočić, Predrag Bulatović, Jovan Vučurović, Branko Radulović i Branka Bošnjak ranije danas su ušli u zgradu Osnovnog suda, u sklopu koje je Osnovno državno tužilaštvo.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da će čekati ispred zgrade Osnovnog suda do 16 sati, kada će saslušati uhapšene poslanike.

On je rekao da su hteli da pitaju ODT zašto ne saslušavaju poslanike i da li je saslušan načelnik Sektora policije za obezbjeđenje ličnosti Dragan Blagojević, koji je, kako navodi, prekršio zakon hapseći poslanike.

Radunović je kazao Vijestima da su došli da saznaju zašto ne saslušavaju njihove kolege već ih drže u pritvoru.

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi veroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su trojica poslanika DF-a uhapšena po nalogu ODT i Uprave policije.

"Tokom dana, u zakonskom roku, ova tri lica će uz krivičnu prijavu biti privedena državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih.

Nakon saslušanja državni tužilac će donijeti odluku o daljem postupanju", navodi se u zvaničnom saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva.

Kurir.rs/Vijesti.me/Fonet Foto: Screenshot/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track