SVEŠTENICI I VERNICI ZAJEDNO ĆE BRANITI HRAMOVE SPC U CRNOJ GORI: Pravi se strategija odbrane, a evo šta ona podrazumeva
Foto: AP/Risto Božović

obrana svetinja

SVEŠTENICI I VERNICI ZAJEDNO ĆE BRANITI HRAMOVE SPC U CRNOJ GORI: Pravi se strategija odbrane, a evo šta ona podrazumeva

Crna Gora -

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) napraviće do Badnjeg dana strategiju odbrane hramova SPC, nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi veroispovijesti i uverenja, čijom primenom bi mogla biti dovedena u pitanje imovina Mitropilije, pišu podgoričke Vijesti.

"Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve", rekao je za taj list sagovornik iz MCP-a.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći izmedu četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju "odbori i bratstva za odbranu svetinja".

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu, navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila Zakon o slobodi veroispovesti.

Demokratski front će ubuduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je Vijestima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: AP/Risto Božović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track