POLICAJAC KOJI NIJE HTEO DA BIJE NAROD ODLUČIO GDE ĆE NASTAVITI DA RADI: Crkva će Miloju obezbediti smeštaj (VIDEO)
Foto: Prinstcreen/YouTube

heroj

POLICAJAC KOJI NIJE HTEO DA BIJE NAROD ODLUČIO GDE ĆE NASTAVITI DA RADI: Crkva će Miloju obezbediti smeštaj (VIDEO)

Crna Gora -

Policajac Miloje Šćepanović iz Nikšića koji je napustio službu posle tri decenije jer kako je rekao nije mogao da „udara na braću, prijatelje i komšije“ prihvatio je ponudu za posao u Herceg Novom.

Crkva će mu obezbediti smeštaj, čulo se na večerašnjem molebanu i protestnoj šetnji u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

Duga kolona se kretala od crkve Svetog Spasa na Toploj do crkve Svetog arhangela Mihaila u Starom gradu gde je Novljane pozdravio predsednik Herceg Novog Stevan Katić i istakao da mu je drago što su se ljudi okupili u ovolikom broju (prema procenama znalaca oko tri hiljade ljudi) „da još jednom kažemo državnoj vlasti da smo protiv ovako usvojenog zakona o veroispovesti koji građani Herceg Novog niti prihvataju niti će prihvatiti. "Sabirali smo se pola godine unazad stalno govoreći da ovaj zakon deli braću i sestre ne samo u Herceg Novom nego u celoj Crnoj Gori ali vlastodršci sa državnog nivoa opet su se usudili da udare na Boga, na ono što je najsvetije. Ono što je pred nama je da se i dalje borimo", rekao je Katić.

Hercegnovsko sveštenstvo predvodilo je protestnu šetnju, a otac Radomir Nikčević potvrdio je da će moleban biti organizovan svakog dana u crkvi Svetog Spasa. U nedelju je protestna šetnja planirana do manastira Savina.

Kurir.rs/Novosti.rs (V.Vujnović)

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track