Najnovije vesti

AMFILOHIJE ODLIKOVAO POLICAJCA HEROJA! Šćepanović: Bolje je kući časna obraza nego sa pendrekom prljavim (FOTO, VIDEO)
Foto: Prinstcreen/YouTube, Facebook Printscreen, Profimedia

bravo

AMFILOHIJE ODLIKOVAO POLICAJCA HEROJA! Šćepanović: Bolje je kući časna obraza nego sa pendrekom prljavim (FOTO, VIDEO)

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije poručio je, nakon liturgije u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, da se nije dobro vraćati caru Dukljaninu. Zatim je odlikovao Miloja Šćepanovića, policajca iz Nikšića, koji je pre par dana dao otkaz

"Ovaj Hram pripada svetom vaskrsenju Hristovom a ne bezbožnicima, sledbenicima prokletoga cara Dukljanina. Da biramo ili ćemo za prokletim carom Dukljaninom, ne dao bog, ili ćemo za Svetim Vasilijem Ostroškim. Hoće da ograniče crkvu božiju koja je bezgranična. Neki gradonačelnik me je jednom pitao "Hoćeš da te upišem u DPS" a ja mu kažem da je meni mala vasiona. Proglašen zakon je ustvari bezakonje prokletog cara Dukljanina. Nadamo se u Boga da će se vlast urazumiti. Dosta su oteli. Oni ne samo da hoće da mi njima plaćamo arendu nego i da njima pripada. Samo montenegrini podižu spomenike Brozu. Tom zlikovcu dižu spomenike samo oni koji su zatrovani prokletim carom Dukljaninom. Dao sam blagoslov sveštenicima da zvone zvona za upokojenje, jer je u skupštini umrla pravda i pravo. Ne možemo da se registrujemo kao nevladina organizacija. Ja sam rekao premijeru mi vas treba da registrujemo, a ne vi nas", kazao je mitropolit Amfilohije.

foto: Profimedia

On je zatim odlikovao Miloja Šćepanovića, policajca iz Nikšića, koji je pre par dana dao otkaz.

"Sreli su me policajci kad sam se vraćao sa Cetinja koji su od mene tražili blagoslov. Ima jedan policajac Šćepanović koji je dao otkaz jer nije hteo da tuče omladinu u Nikšiću. Posvedočio je veri sačuvavši savest i obraz Crne Gore", poručio je Amfilohije.

Šćepanović se zahvalio na ordenu.

"Smatram da ništa posebno nisam uradio. Nisam mogao na svoj narod. Bolje je kući časna obraza nego sa pendrekom prljavim", kazao je Šćepanović.

Podsetimo, mediji u Crnoj Gori i srpski mediji proglasili su Šćepanovića nacionalnim herojem jer je dajući otkaz odbio da učestvuje u odblokiranju saobraćajnice u Nikšiću i prebijanju svog naroda.

(Kurir.rs/portalanalitika.me; Foto:Profimedia/Printscreen/YouTube/Twitter)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...