CRNOGORSKA POLICIJA UDARILA NA MEDIJE: Uhapšena urednica portala FOS! Objavila da će ROSU doći u pomoć režimu!
Foto: Profimedia

brutalno

CRNOGORSKA POLICIJA UDARILA NA MEDIJE: Uhapšena urednica portala FOS! Objavila da će ROSU doći u pomoć režimu!

Crna Gora -

Policija je u Podgorici lišila slobode A. Dj. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda, saopštio je crnogorski MUP.

A. Đ. je kao glavna i odgovorna urednica portala "FOS media", kao autorka teksta koji je danas objavljen na tom portalu pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan", izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija.

U tome tekstu se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sutra" na Badnje veče.

Nadležni državni tužilac ocenio je da se "u radnjama A. Đ. stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda, te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu".

"Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posledice su sprečene reakcijom nadležnih državnih organa", ističe se u saopštenju crnogorskog MUP-a.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track