Najnovije vesti

POLICIJSKA TORTURA NAD VERNICIMA SPC SE NASTAVLJA: Daka Davidović praćen od ulaska u CG, maltertiran na granici!
Foto: Youtube printscreen

Nastavak policijske torture

POLICIJSKA TORTURA NAD VERNICIMA SPC SE NASTAVLJA: Daka Davidović praćen od ulaska u CG, maltertiran na granici!

Crna Gora

Miodrag Daka Davidović, poznati nikšićki privrednik, od ulaska u Crnu Goru pre par dana, podvrgnut je stalnoj policijskoj torturi.

Izvor iz obezbeđenja Davidovića kaže da su policajci u civilu, bez imalo skrivanja, u konstantnoj pratnji Davidovića. Na direktno pitanje ”pratiocima” zašto to rade – dobili su odgovor da im je ”naređeno”.

Tako je danas, na graničnom prelazu ”Ilino brdo”, prilikom pokušaja prelaska granice, vozilo Dake Davidovića zaustavljeno, da bi potom u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, pretresano od strane policije. Ni dva detaljna pretresanja izgleda da nisu bila dovoljna za utvrđivanja stanja, pa je Davidoviću rečeno da moraju da sačekaju dok ne dođu nove policijske snage. Nakon par sati, po dolasku specijalnih policijskih snaga, Davidovića i njegove pratioce su, opet pretresli, a sve uz klasičan represivni folklor i torturu.

foto: Printscreen/Youtube

Ova policijska akcija se izvesno naslanja na opšti kontekst pritisaka koji ovih dana trpi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, s obzirom da je Davidović, nosilac ordena Svetog Save, prepoznat kao jedan od njenih najznačajniih ktitora.

Podsećamo, na njega je nedavno u Beogradu pokušan atentat, kada je pogođen u ruku dok je bio u društvu vladike Joanikija. Taj događaj se takođe dovodi u vezu sa opštim pritiskom na SPC, odnosno sa diskriminatorskim Zakonom o otimanju imovine SPC.

(Kurir.rs/In4s.net, Foto: Printscreen/YouTube)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...